JAKA IZJAVA PREDSEDNIKA ZVEZDE Čović ČESTITAO PARTIZANU, pa govorio o učešću države: I treba da nas kontroliše

18:05 | 05-03-2024

Košarka 0

Prvi čovek crveno-belih otvoreno govorio o poslovanju svog kluba.

ata
ATA Images

Nebojša Čović se trenutno nalazi na Kopaoniku, gde se održava biznis forum. Na njemu je prisutno još nekoliko uspešnih ljudi iz sveta sporta, a među njima je i predsednik Partizana, Ostoja Mijailović.

ŠTA SE DESILO SA MIROTIĆEM? Čović otkrio istinu o Nikoli i Zvezdi

Prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana je pomalo neočekivano u jednom delu svog izlaganja pohvalio večitog rivala:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Ove godine imaćemo namirenje 6 miliona od karata. Vratili smo se u Arenu, u malu još nismo. Bilo je jako teško, odajem priznanje Partizanu što je u vreme korone odlučio da pređe u Arenu. Svaka čast.

Potom se osvrnuo na poslovanje crveno-belih:

- Drago mi je da je ovoliko intreresovanje. Da krenem od toga kako smo napravili FMP, on nije privatni klub, več udruženje građana u kom su firme bili glavni nosioci finansiranje kluba. To je američki model, u kom dete dođe, ima školu, stan i treninge na jednom mestu. Nismo bili opterećeni rezultatom. Imali smo dobar broj trofeja osvojen sa tom decom. KK Crvena zvezda nije imao privilegiju da ne bude blokiran, već je ušao u blokadu i doveden u stečajno stanje. To je zakonski urađeno, Ekononski fakultet je podelio dugovanje Zvezde po klasama - rekao je prvi čovek crveno-belih, pa nastavio:

- Izmireno je 11 miliona evra je plaćeno. Bio je založen i grb Zvezde, celog sportskog društva. Plan je trajao tri godine. Paralelno sa tim FMP je preneo prava na Zvezdu, sve po zakonu. Ovo je naša 13. sezona, mi smo svake godine posle Kupa iznosili prihode i troškove. Od države možete da dobijete preko ministarstva ili državnih preduzeća. Sada smo ušli u fazonu zbog nekih izjava da nas država kontroliše i treba da nas kontroliše. Došla je budžetska i poreska inspekcija.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading