MILANSKI RULET STAO NA CRVENO Nejpir srušio Partizan u dramatičnoj završnici trilera!

22:29 | 08-03-2024

Košarka 0

Crno-beli pali u samom finišu meča sa Armanijem!

Košarkaši Partizana
ATA Images

Kao da smo prisustvovali partiji ruleta. Loptica je stalno skakutala te na crno-belu, te na crvenu stranu, da bi se na kraju zaustavila na crveno. Armani je slavio sa 85:83!

Fantastično je Partizan otvorio meč u Milanu. Seriju 8:0 su sa dve trojke kreirali Frenk Kaminski i Alen Smailagić.

Pogodio je Panter, ali su sudije presudile da je koš važio dva poena. Svakako, Etore Mesina je morao da traži tajm-aut posle kojeg je domaćin izašao na parket kao sasvim novi tim.

Uzvratio je Armani vrlo brzo serijom 12:2. Gotovo nezaustavljiv je bio Šejvon Šilds koji je u tom intervalu spakovao čak 10 poena crno-belima!

Dosta je Partizan dobio ulaskom i učinkom Zeka Ledeja na prelazu iz prve u drugu četvrtinu. Mučio je Amerikanac odbranu Armanija, posebno Nikolu Mirotića.

Pogađao je za dva i tri poena novopečeni reprezentativac Azerbejdžana i pokrenuo novu seriju crno-belih od 8:0 kojom je razlika podignuta na sedam poena (24:31).

KK Partizan Marko Metlaš/Alo
 

 

Ipak, kao što se Šilds razigrao u prvoj četvrtini, tako je Johanes Vojtman pravio probleme crno-belima u drugoj.

Nemac je bio pretnja van linije 6,75, na ofanzivnom skoku i praktično je poništio prednost Partizana.

Na sreću su crno-beli trojkom Avramovića i dobrim snalaženjem pod košem Frenka Kaminskog otišli na poluvreme sa pola koša minusa (41:40).

Odlično je Avramović otvorio treću četvrtinu. Isto kao i Kevin Panter koji je pogodio strašno tešku trojku. 

Međutim, ponovo smo videli rolerkoster. Upao je Partizan u svojevrsnu crnu rupu koju su eksploatisali Donta Hol i Šabaz Nejpir.

Tandem Amerikanaca je mučio odbranu crno-belih sve dok nije ušao u kontra-ritam. Znao je Partizan to da iskoristi. Zaigrao jako pametno u poslednjem delu četvrtine i ušao sa posedom prednosti u poslednju deonicu (64:67).

Imali su crno-beli problem na startu četvrte četvrtine. Razigrao se Nikola Mirotić. Kako je tekla igra, tako je iskusni krilni centar za kratko vreme pogodio čak tri trojke!

I tako je bilo sve do sredine poslednje deonice kada  je Partizan stegao odbranu, preokrenuo momentum na svoju stranu.

KK Partizan Marko Metlaš/Alo
 

 

Usledio je zaista dramatičan finiš koji je teško opisati. Pogodio je Šabaz Nejpir dve jako teške trojke kojima je poništio odličan potez Zeka Ledeja koji je u finišu pogodio uz dodatno slobodno bacanje.

Imao je Partizanov krilni centar pet sekundi za poslednji napad, ali je ostao kratak pri pokušaju za dva poena. Šteta, mogli su crno-beli do pobede...

U pobedničkom sastavu su se istakli Nikola Mirotić i Šejvon Šilds sa po 19 poena, dok je Donte Hol ubacio 18. Junak pobede Armanija Šabaz Nejpir je stao na 13.

Kod Partizana istakli su se Aleksa Avramović sa 19 poena, Bruno Kaboklo sa 13, kao i Zek Ledej sa 12.

Armani - Partizan 85:83

Armani: Hajns 2, Meli 3, Mirotić 19, Hol 18, Šilds 19, Lo 3, Riči, Mekgruder, Vojtman 6, Nejpir 13.

Partizan: Doužer 2, Smailagić 5, Kaboklo 13, Ledej 12, Panter 9, Kaminski 7, Anđušić 11, Avramović 19, Ponitka 5, Trifunović.

Sudije: Emil Mogulkoč (Turska), Žozef Bisang (Francuska), Karlos Kortes (Španija).

Četvrta četvrtina:

Kraj utakmice!

40. minut - Strašna trojka Šabaza Nejpira. Ostalo je još pet sekundi pre kraja i crno-beli su na pragu poraza. Nije uspeo Ledej da reši realizuje poslednji napad...

40. minut - Kakav potez Zeka Ledeja! Posle promašene trojke Pantera, uhvatio je krilni centar loptu i pogodio pod faulom na 28 sekundi pre kraja! 

40. minut - Loš faul Danila Anđušića kojim je poslao Nejpira na liniju penala. Pogodio je oba Amerikanac.

39. minut - Neverovatna trojka Šabaza Nejpira u padu za vraćanje prednosti na stranu Armanija.

38. minut - Ekstremno važan poen za Partizan. Posle tri i po minuta igre su poentirali crno-beli košem od table Danila Anđušića.

37. minut - Pomalo haotična sekvenca na oba kraja parketa. Pogodio je Šilds za pravu dramu u Milanu.

36. minut - Sjajna odbrana Bruna Kabolkla na Šildsu. Naterao je Brazilac rivala da napravi korake. Generalno, igra jako dobro na oba kraja parketa centar Partizana.

34. minut - Odličan prodor Avramovića. Već je na 19 poena i nastavlja sa dobrom formom i na ovoj utakmici.

33. minut - Divna kontra Partizana i laki poeni Mateuša Ponitke na obruču. Sa druge strane, već treća trojka Mirotića u ovoj četvrtini.

 

 

31. minut - Šteta! Umesto ukradene lopte posle presinga, lopta je stigla do Mirotića koji je pogodio trojku!

Treća četvrtina: 

Kraj treće četvrtine - Biće drame u Milanu. Pred poslednjih 10 minuta vode crno-beli sa posedom prednosti. Divan flouter Anđušića za kraj četvrtine.

29. minut - Evo prilike da crno-beli u poslednjem minutu pojure i rezultatsku prednost. Omogućio im je to promašaj Devona Hola.

28. minut - Raspucani i jedni i drugi. Najpre je Hol pogodio trojku posle diskutabilne sudijske odluke da se ne svira pet sekundi igračima Armanija, da bi potom Kaboklo pogodio van linije 6,75.

27. minut - Jako bitna trojka Danila Anđušiča u gotovo poslednjoj sekundi napada Partizana.

26. minut - Mnogo problema ima odbrana Partizana sa Nejpirom i Dontom Holom. Prosto je tandem Amerikanaca ubacio goste u novu krizu.

25. minut - Opet greške crno-belih. Najpre je Panter napravio faul, pride dobio i tehničku, da bi potom Nejpir pogodio novu trojku.

24. minut - Poznat je Milano kao prestonica mode, a Avramović pleše po Mediolanum forumu kao da je na pisti. Sjajno probija odbranu Armanija i trenutno je najefikasniji igrač Partizana sa 13 poena.

 

 

23. minut - Karakterističan ples Alekse Avramovića koji je pogodio trojku iz naskoka preko Johanesa Vojtmana.

22. minut - Ne valja što se raspucao Devon Hol. Već treća trojka Amerikanca koji je dobro otvorio drugo poluvreme.

21. minut - Kakva trojka Kevina Pantera! Odlično otvaranje drugog dela igre.

Druga četvrtina

Kraj prvog poluvremena - Divan potez Frenka Kaminskog. Fantastično se snašao pod košem i tako je završeno prvo poluvreme. Dobar rezultat za crno-bele posle 20 minuta igre.

19. minut - Trojkaa Avramovića! Posle četiri minuta je Partizan uspeo da poentira. 

18. minut - Trojka Šabaza Nejpira koja polako podiže razliku Armanija...

17. minut - Definitivno je u kontraritmu Partizan. Ne mogu crno-beli dugo da postignu koš. Na svu sreću, ni domaćin se nije proslavio ofanzivno.

16. minut - Nešto lošija sekvenca za crno-bele. Dve trojke je pogodio Vojtman koji igra zaista dobro u ovim trenucima.

15. minut - Dobar potez Dontea Hola koji je ugledao samog Vojtmana koji je imao lagano zakucavanje.

14. minut - Uzvraća trojkom Nikolo Meli. Spušta prednost crno-belih, ali za sada Obradovićeva četa izgleda jako dobro u Milanu.

12. minut - Serija Partizana 8:0. Vuče za sada Ledej koji igra veoma inteligentno i muči Mirotića u odbrani.

11. minut - Veoma bitna trojka. Pogodio je Zek Ledej preko Mirotića. Imaju crno-beli trenutno 50% za tri poena (4/8).

Kraj prve četvrtine - Jako loš potez Kevina Pantera koji je zasrljao u poslednjem napadu što je iskoristio Mirotić da iznudi dva penala koja je realizovao. 

9. minut - Divan potez Avramovića. Ukrstio je dvokorak i prevario Maoda Loa za nove poene. 

8. minut - Jako težak koš je pogodio Zek Ledej, ali je veliki problem za Partizan to što ne uspeva da odbrani ništa.

7. minut - Ušao je na teren Nikola Mirotić i odmah je postigao trojku. Ne snalazi se Partizan u ovim momentima na agresivnu odbranu Armanija.

 

 

6. minut - Ozbiljna serija Armanija 12:2. Tokom nje su crno-beli pravili zaista neshvatljive greške. Šilds je ubacio čak 10 poena...

5. minut - Ipak su sudije procenile da je Panter gazio liniju pa su mu upisana dva poena. Sa druge strane je Šilds pogodio sve poene za domaćina.

3. minut - Prinuđen je Etore Mesina odmah da traži tajm-aut. Trojku je pogodio i Kevin Panter za ogromno oduševljenje velikog broja navijača Partizana koji su stigli u Milano.

2. minut - Fantastično su otvorili duel crno-beli. Trojke su pogodili Frenk Kaminski i Alen Smailgaić. Jedino što može da brine je udarac koji je dobio Pi Džej Doužer, ali deluje da će sa sjajnim bekom biti sve u redu.

1. minut - Počela je utakmica. Partizan će na početku igrati sa startnom postavom Doužer, Panter, Ponitka, Smailagić i Kaminski. Sa druge strane se trener Mesina odlučio da počne duel sa Nejpirom, Šildsom, Holom, Vojtmanom i Melijem.

 

 

20.15 - U prethodne tri utakmice (period od 2022. godine na ovamo), dve je u svoju korist rešio Armani. Od toga je jednu pobedu izvojevao na domaćem terenu. Red je da crno-beli i to sruše.

20.00 - Trener Armanija Etore Mesina je svestan da duel sa crno-belima neće biti jednostavan za njegovu ekipu, a više o tome OVDE

19.45 - Puno prašine je podigla situacija oko Nikole Mirotića koji letos nije prešao u Partizan, a večeras bi trebalo po prvi put da zaigra protiv crno-belih posle te sage.

19.30 - Svestan je trener Partizana Željko Obradović važnosti utakmice što je i podvukao u najavi, a više o tome OVDE.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading