OGROMAN USPEH ALIMPIJEVIĆA Neverovatan preokret Bešiktaša za polufinale Evrokupa

21:05 | 13-03-2024

Košarka 0

Košarkaši Bešiktaša izborili su plasman u polufinale Evrokupa, pošto su u Litvaniji pobedili Hapoel iz Tel Aviva rezultatom 89:94

Dusan Alimpijevć
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Tim Dušana Alimpijevića imao je zaostatak od 21 poena u prvom poluvremenu (47:26), ali je u drugom delu viđen veliki preokret.

Hapoel je daleko bolje otvorio meč, a imao je 10 poena prednosti već na kraju prvog perioda (25:15). U drugoj deonici je prednost dodatno porasla, a Bešiktaš ni defanzivno ni ofanzivno nije izgledao baš najbolje (57:39).

Sve se promenilo u trećoj četvrtini, koju je Bešiktaš rešio u svoju korist sa 19:29, a onda je dodatno zategao odbranu, pa je u poslednjoj deonici primio samo 13 poena (dao 26). Turski tim je dobro šutirao i za tri poena (13/29), a meč su rešili Metjus, Nidam i Delgado.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Srpski trener je tako napravio još jedno iznenađenje u Evrokupu, pošto je u prethodnoj rundi izbacio Gran Kanariju, prošlogodišnjeg šampiona, a i prethodnih godina je imao velikih uspeha sa Bursom.

SJAJAN OSEĆAJ POSLE VELIKE POBEDE Dušan Alimpijević za sport.alo: Ovo je dokaz da smo na pravom putu, ciljevi za ovu sezonu su već premašeni

Džona Metjus je bio najefikasniji sa 28 poena, pet asistencija i tri skoka, dok je Met Mičel imao 22 poena i šest skokova. Derik Nidam je pomogao sa 14 poena i pet asistencija, dok je Anhel Delgado imao dabl-dabl sa 11 poena i 12 skokova.

U Hapoelu je Vil Kamings imao 28 poena i pet skokova, dok je Hoard dodao 16 poena i devet skokova. 

Bešikaš će u polufinalu igrati protiv Burga iz Francuske.

Sa druge strane žreba, plasman u polufinale Evrokupa izborio je srpski trener Petar Božić sa London Lajonsima, dok ostaje još da se odigra četvrtfinalni meč između Pariza i Huventuda.

U polufinalu i finalu Evrokupa se igra na dve dobijene utakmice.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading