NEVEROVATAN PREOKRET Makabi nadoknadio minus 16, prekinuo 11 godina dug niz i zadao bolan udarac Zvezdi

21:12 | 14-03-2024

Košarka 0

Novi poraz Crvene zvezde u Evroligi...

KK Crvena zvezda
Alo/ Marko Metlaš

Nije Makabi pobedio Crvenu zvezdu u Beogradu punih 11 godina. Nažalost, večeras je taj niz prekinut, a domaćin je doživeo zaista bolan poraz u neizvesnoj završnici - 80:84.

Neverovatan preokret je napravio "ponos Izraela" pošto je nadoknadio minus od čak 16 poena sa poluvremena, a najveći je iznosio i 18 poena, i odneo jako važnu pobedu.

Odlično je Crvena zvezda otvorila utakmicu. Veoma raspoložen je bio Džoel Boloboj koji je nanizao pet poena u seriji 9:3 domaćina.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ni činjenica da su igrali bez petorice igrača (Lazić, Topić, Nedović, Teodosić, Tompkins), ni najslabija poseta navijača u Areni (tek negde oko 8.000 navijača) nije sputala domaće igrače da budu na nivou.

Držala je Zvezda konce igre u rukama. Nije dozvolila gostima da dođu u vođstvo. Otuda su crveno-beli na kraju prve deonice vodili sa 21:14.

Fantastično je Sferopulosova četa odigrala u drugoj deonici. Pogotovo Džavonte Smart. Očigledno je Amerikanac podigao formu. 

KK Crvena zvezda Alo/ Marko Metlaš
 

 

Sa nekoliko dobrih poteza je raspalio atmosferu u beogradskoj Areni i podigao prednost na ogromnih plus 15.

Odlično je reagovao Sferopulos kada je povukao jako lošeg Tobija na klupu. Stabilizovao je tako igru tima.

Dodatan zamah je Zvezda iskoristila da na poluvreme ode sa fenomenalnih 47:31 na semaforu.

Jako dobar potez je napravio trener Makabija Oded Kataš koji je stavio Antonijusa Klivlenda na Jaga dos Santosa i pritisak Amerikanca je urodio plodom.

Stao je napad Zvezde. Počeli su domaći prilično da greše i da se ne snalaze na presing Makabija. Uticalo je to da gosti malo-pomalo smanjuju minus. 

Tek 14 poena su crveno-beli ubacili u trećoj deonici i sa tek plus osam otišli na poslednju malu pauzu (61:53).

 

 

Šta tek reći za otvaranje Makabija u poslednjoj deonici. U jednom trenutku su Izraelci napravili seriju 17:2!

Ogroman peh za Zvezdu je bila povreda najboljeg igrača utakmice Jaga dos Santosa koji je izašao na nešto malo više od dva minuta pre kraja.

Brazilac je dobio udarac laktom u lice od strane Kolsona, a pritome je i nezgodno pao. Videćemo kakva je situacija sa njim...

Ušlo se u neizvesnu završnicu, a ključan posed je imao Adam Hanga. Promašio je Mađar trojku, na drugoj strani je van linije 6,75 pogodio Dibartolomeo i to je bio kraj nadanja Zvezde da može večeras do pobede.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji su bili Kolson sa 23 poena i Nibo sa dabl-dabl učinkom od 18 poena uz 13 skokova.

Kod Zvezde su se istakli Jago dos Santos sa 20 poena i sedam asistencija. Toliko završnih dodavanja za koša je imao i Hanga uz 13 poena.

Crvena zvezda - Makabi 80:84

Sudije: Fernando Roča (Portugal), Gitis Vilijus (Litvanija), Sašo Petek (Slovenija).

Crvena zvezda: Smart 12, Lazarević, Hanga 13, Davidovac 7, Mitrović 8, Tobi, Bolomboj 11, Ilić, Gedraitis 8, Gilespi 1, Jago dos Santos 20.

Makabi: Klivlend 6, Veb 2, Braun 10, Boldvin 14, Dibartomeo 3, Rivero 2, Koen 3, Nibo 18, Blat 3, Kolson 23.

Četvrta četvrtina:

Kraj utakmice!

40. minut - Na pragu poraza je Zvezda. Hanga je promašio trojku, sa druge strane je pogodio Džon Dibartolmeo. Jeste da mu je uzvratio Gedraitis, ali za pet sekundi i loptom za Makabi, teško će crveno-beli do pobede ovde...

39. minut - Posle dosta konfuznog napada Zvezde, poentirao je Gedraitis u stilu Printezisa flouterom.

KK Crvena zvezda Alo/ Marko Metlaš
 

 

38. minut - Razrešile su sudije nezgodnu situaciju tako što su dosudile nesportski faul Kolsonu, a običan Jagu.

38. minut - Ozbiljan peh za Zvezdu. Povredio se Jago prilikom duela sa Kolsonom kada je dobio lakat u lice, a pritome je i nezgodno doskočio.

37. minut - I opet taj Nibo. Promašio je Boldvin trojku, ali džabe kada je američki centar prikucao loptu. 

36. minut - Gubi Zvezda konce igre iz ruku. Ponovo je na isti način poentirao Nibo. Ovoga puta je promašio dodatno slobodno bacanje.

34. minut - Momentum je u potpunosti na strani gostiju. Promašio je trojku Gedraitis da bi potom Nibo pogodio pod faulom.

33. minut - Konačno jedna dobra akcija domaćina na presing Makabija. Posle uvedene lopte je zakucao Bolomboj.

32. minut - Dve jeftino i brzo izgubljene lopte domaćina. Pritisak Makabija je uradio plodom i minus je ozbiljno smanjen.

31. minut - Šteta što crveno-beli nisu poenima krunisali dobar napad. Napravljen je višak za Džavontea Smarta koji je promašio za tri poena.

KK Crvena zvezda Alo/ Marko Metlaš
 

 

 

Treća četvrtina:

Kraj treće četvrtine - Odlična i jako važna odbrana Zvezde u poslednjoj akciji Makabija u ovoj četvrtini. Rampu je dobio Rivero od Gilespija, pa će crveno-beli sa plus osam ući u poslednju četvrtinu.

29. minut - Ne samo da Klivlend doprinosi u odbrani, već i u napadu. Dobio je leke poene iz kontranapada Makabija.

28. minut - Težak promašaj Adama Hange za tri poena. Iako Zvezda ima solidnu prednost, čini se da je Makabi u daleko boljem ritmu u ovoj trećoj četvrtini.

27. minut - Jako važni poeni Jaga dos Santosa. Posebno što je isticao napad i posle prodora je napravio odličan potez.

26. minut - Krenula su kola Zvezde nizbrdo. Nesportsku ličnu grešku je napravio Fredi Gilespi što je kaznio Boldvin sa linije penala.

24. minut - U kontraritmu su crveno-beli. Dosuđen je faul u napadu Bolomboju prilikom postavljanja bloka. 

23. minut - Dobra taktika trenera gostiju Odeda Kataša koji je poslao Klivlenda da čuva Jaga dos Santosa što je usporilo napade Zvezde.

KK Crvena zvezda Alo/ Marko Metlaš
 

 

21. minut -  Počelo je drugo poluvreme.

Druga četvrtina

Kraj prvog poluvremena - Fenomenalno poluvreme i partija Crvene zvezde. Igraju igrači Janisa Sferopulosa kao u transu, posebno dodajući težinu podvigu činjenicom da su oslabljeni za čak petoricu igrača! 

19. minut - Ode Zvezda i na plus 15. Novim poenima Luke Mitrovića.

17. minut - Fantastična odbrana Zvezde, nova izgubljena lopta za igrače Makabija.

16. minut - Drže crveno-beli rezultatsku distancu, jako dobro igraju, pogotovo Smart koji je očigledno podigao formu.

14. minut - Raspalio je trojkom Džavonte Smart publikom u Areni! Sjajan potez Amerikanca i prva dvocifrena prednost crveno-belih.

13. minut - Primetno je da igra Zvezde pati sa Majkom Tobijem na terenu. Kako na defanzivnom tako i na ofanzivnom delu terena pa ga je trener Sferopulos izveo iz igre. 

12. minut - Fantastičan potez Davidovca koji je posle finte prevario rivala i potom lako poentirao iz reketa. Morao je Kataš da reaguje tajm-autom.

KK Crvena zvezda Alo/ Marko Metlaš
 

 

11. minut - Iako su crveno-beli dobro otvorili drugu deonicu poenima Gilespija, uzvratio je Tamir Blat jako teškom trojkom preko ruke. 

Kraj prve četvrtine - Uprkos tome što Zvezda večeras igra bez čak petorice igrača, sjajno se drži u Areni. Vodi posle prvih 10 minuta igre.

10. minut - Nesportski faul iz kojeg je Zvezda profitirala kako sa linije penala tako i iz igre.

8. minut - Propustio je Makabi priliku da po prvi put na utakmici bude prednosti. Pogodio je samo jedno od dva slobodna bacanja Kolson.

7. minut - Neverovatan napad gostiju. Čak tri ofanzivna skoka je uhvatio Makabi i posle serije promašaja uspeo da poentira preko Bonzija Kolsona iz jako teške pozicije. Već na šest ofanzivnih skokova je Katašova četa.

6. minut - Vratio se Makabi rezultatski u igru. Napravio je seriju 6:0. Ali, Zvezda za sada ne da prednost.

4. minut - Malo se oporavio Makabi, ali igra Zvezda dobru odbranu. Ne uspevaju gosti da stignu do lakih poena.

 

 

3. minut - Sjajna rola Džoela Bolomboja koji je nanizao pet poena.

2. minut - Dobar početak Zvezde. Prva dva napada su realizovana. Pride su to bili laki poeni Smarta i Mitrovića.

1. minut - Počela je utakmica, a trener Sferopulos je odlučio da meč počne sa Jagom, Smartom, Geidraitisom, Mitrovićem i Bolombojem.

18.55 - Prilično skromna poseta u Areni. Tek negde oko 7.000 navijača je ispunilo najveću halu na Balkanu.

18.40 - U prvom ovosezonskom meču dva tima slavila je Zvezda i to kao gost u Pioniru. Rezultat je bio 98:92, uz briljantnu partiju Miloša Teodosića koji je ubacio 27 poena uz 14 asistencija.

18.15 - Domaći tim na ni ovoj utakmici neće moći da računa na trio Miloš Teodosić, Trej Tompkins i Nikola Topić. A po navodima Sport klub, duel propuštaju i Branko Lazić i Nemanja Nedović!

18.00 - Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos otkrio je recept kako bi Zvezda mogla da dođe do pobede večeras. VIše o tome - OVDE.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading