NIKADA NE BISTE POGODILI Evo ko su najkorisniji igrači Zvezde i Partizana u Evroligi

11:05 | 16-03-2024

Košarka 0

Neočekivano.

Zvezda - Partizan
Marko Metlaš

Do sada je odigrano 29 kola od početka sezone u Evroligi, a preostalo je samo pet do kraja ligaškog dela takmičenja. To bi trebalo da pruži dovoljno informacija za realniju ocenu učinka igrača.

Nažalost, kako za Crvenu zvezdu, tako i za Partizan, ova sezona je donela slabije rezultate u poređenju sa prethodnom. Crveno-beli su izgubili šanse za plasman u plej-in, dok Partizan još uvek drži nadu da može da se izbori za deseto mesto na tabeli.

Podsetimo, prošle sezone je Partizan zauzeo šesto mesto sa skorom 20-14, dok je Zvezda bila deseta sa 17-17. U istom periodu, Partizan je imao igrača u vrhu Evrolige po pitanju statističkog učinka - Matijasa Lesora, koji je značajno doprineo sjajnim rezultatima crno-belih.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

POSAO S „GROBARIMA“ Evo kako Partizan jedino ima šansu da se dokopa plej-ina...

Derbi ABA liga/Dragana Stjepanović
 

Međutim, danas, nijedan igrač Partizana se ne nalazi među 25 najboljih na listi. To jasno ukazuje na slabiji performans crno-belih u poređenju sa prethodnom sezonom.

Ako gledamo indeks korisnosti, najbolji igrači Partizana ove sezone su kapiten Kevin Panter i Zek Ledej, koji dele 32. poziciju na Evroliginoj indeks-listi sa identičnim indeksom od 13.3.

Dok Ledej dobija sve više pohvala zbog svoje požrtvovanosti na terenu, Panter je pod sve većim pritiskom kritika, iako ima 14.7 poena po utakmici.

Što se tiče Crvene zvezde, mnogi bi rekli da je najbolji igrač ove sezone Miloš Teodosić, ali statistika kaže drugačije.

Prema podacima, najbolji učinak ima centar Džoel Bolomboj, koji se nalazi na 23. mestu na indeks-listi sa 10.1 poenom po utakmici, 5.8 skokova i indeksom korisnosti 14.2.

Za njim sledi Luka Mitrović na 42. mestu sa indeksom 12.5, pa tek onda Teodosić na 47. mestu sa indeksom 11.9, uz prosečnih 10 poena i 5.7 asistencija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading