KAD, AKO NE SAD? Kreću Partizanove utakmice sezone, Baskonija mora da padne

10:09 | 19-03-2024

Košarka 0

Košarkaši Partizana igraće večeras od 20.30 časova u beogradskoj "Štark areni" sa ekipom Baskonije u 30. kolu Evrolige

KK Partizan
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Košarkaši Partizana se bore za plasman u plej-in Evrolige. "Crno-beli" se trenutno nalaze na desetom mestu na tabeli najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja sa 13 pobeda i 16 poraza. Baskonija je na osmoj poziciji sa skorom 16/13.

Baskonija je u prvom delu sezone u novembru prošle godine na svom terenu posle dramatične završnice pobedila Partizan rezultatom 84:83. 

Za ekipu Partizana na večerašnjem meču neće igrati Zek Ledej.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Znamo da je to tim koji šutira izvanredno za tri poena. Sem jednog igrača na poziciji pet, svi ostali su sposobni da šutiraju za tri. Da ne pričamo o Markusu Hauardu koji je na jednoj utakmici protiv Barselone šutirao 22 puta za tri poena", rekao je trener Partizana Željko Obradović uoči meča sa Baskonijom.

"Ključ utakmice je da ne ubacuju u velikim procentima šuteve za tri poena i da sprečimo ofanzivni skok njihovih visokih igrača, koji su izuzetno agresivni", dodao je trener Partizana.

LOŠE VESTI ZA PARTIZAN Obradović progovorio o Ledeju, u samo tri reči je rekao sve

Trener Baskonije Duško Ivanović upozorio je na "paklenu" atmosferu u "Areni".

"Partizan ima dvoranu u kojoj navijači čine nešto posebno. Tamo je veoma teško igrati, ali i vrlo lepo. Moji igrači moraju da znaju da su ta publika i atmosfera nešto što može i nama da da snagu, da nam bude inspiracija. Ne možemo da igramo ako smo impresionirani ili uplašeni. To je ključ ove utakmice. Partizan na domaćem terenu uvek kreće veoma agresivno, sa euforijom, krađom lopti. Navijači su ti koji ih guraju i daju im snagu da igraju bolje", rekao je Ivanović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading