BANKI ČESTITAO ZVEZDI NA POBEDI, PA POHVALIO TEODOSIĆA Aktivirao je sav ofanzivni arsenal tima

22:00 | 22-03-2024

Košarka 0

Košarkaši Crvene zvezde su ubedljivo slavili protiv Virtusa iz Bolonje, a nakon utakmice Luka Banki je pričao o svojim utiscima

Luka Banki
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Istakao je da je bilo veoma teško kontrolisati ritam Zvezde koja je bila veoma raspoložena.

- Čestitamo Zvezdi na pobedi. Bili su konstantniji, ne na nivou koji smo očekivali. Ovo je tim koji morate da kontrolišete u odbrani. Od samog početka su bili efikasni, kreirali su prednosti kroz bekove i atleticizam visokih igrača oko koša. Utakmica je bila teška, kada je bio skor 61:61 imali su niz od 11:0. Bilo je teško za nas da preokrenemo. Promašili smo neke lake šanse u napadima preuzimanja, da punimo reket, da koristimo prilike po stranama. Bilo je veoma teško da kontrolišemo ritam. Bili smo spremni da igramo drugačiju utakmicu, ali njihov talenat je kontrolisao ovu utakmicu večeras, bez ikakve dileme - počeo je Banki.

Dodao je kako Zvezda ima veoma talentovane bekove, koji su koristili sve veoma kreativne i talentovane bekove.

- Na terenu imamo veoma dobre igrače. U smislu utakmice moramo apsolutno da imamo konstantniju odbranu da im limitiramo kreativnost. Sa jedne strane smo imali dobru noć protivnika koji je koristio svoj potencijal. Znali smo da mogu da igraju ovako Nedović i Teodosić, kao i ostali. Svaki put kada ti bekovi kreiraju i koriste prednosti morate da pomažete, a njihov atleticizam može da napada svaku pomoć, bili su efikasni na piku. Sa naše strane je bitno da vratimo defanzivni identitet. Sa njihove strane je bio dobar performans, čestitam im, uradili su fantastičan posao. Morali smo da povećamo agresivnost. Bili smo u ovoj poziciji u Evroligi, ne samo zbog našeg talenta već i odbrane koja želi da potvrdi našu želju da pobedimo ovde večeras - objasnio je Banki.

KK Crvena zvezda Alo/ Marko Metlaš
 

ZVEZDA NIJE DOZVOLILA DA JOJ SE CRVENE OBRAZI Furiozni crveno-beli na krilima Nedovića srušili Virtus

Potom se okrenuo na igre bivšeg igrača Virtusa Miloša Teodosića i bivšeg Zvezdinog igrača Ognjena Dobrića.

- Miloš je odigrao kao i obično, košarku koju svi znaju i cene. Prošle godine je u Bolonji odradio sjajan posao, pa smo očekivali da će, uprkos lošoj formi, biti važan za kontrolu igre. Nalazio je saigrače otvorene na šutevima, aktivirao je sav ofanzivni arsenal tima. Dobić ima veoma tešku sezonu, sa dosta povreda još od leta, koje su mu usporile proces. Imao je bolju utakmicu u Kaunasu, ali je i dalje u fazi gde traži svoj ritam. On je bez dileme igrač koji može pomoći timu jer ima snagu i agresivnost za pomoć ovom timu - rekao je Banki.

Na kraju je pričao o tome da su brojevi u statistici mogli biti drugačiji da su se stvari drugačije odvijale.

- Kada čitate brojeve morate gledati i u procente šuta, jer kada šutirate loše skokovi se poboljšaju, tako da ne možemo evaluirati utakmicu na osnovu brojki. Napadački je povezano za naše odluke, neke izgubljene lopte i promašaji su koštali puno. Bila je neizvesna utakmica i kada je bilo nerešeno pokušavali smo da spuštamo loptu u reket nakon preuzimanja, ali oni su dobro preuzimali, morali smo da završavamo bolje i jače sa više faulova i slobodnih bacanja. Trebalo nam je više agresivnosti u tim segmentima - zaključio je Banki.

Crvena zvezda će naredni meč igrati u ABA ligi protiv ekipe Mege, dok će u elitnom evropskom takmičenju igrati protiv ekipe Real Madrida, koji je ove nedelje gostovao Partizanu u Beogradu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading