"PITAJTE DŽORDANA" Kukoč biranim rečima o Jokiću: Nikola je petica, ali igra keca

13:01 | 29-03-2024

Košarka 0

Legendarni košarkaš je dao zanimljivu izjavu.

ata
ATA Images

Veliku pažnju je privuklo prisustvo Tonija Kukoča u Beogradu. Legendarni Dalmatinac je u srpsku prestonicu stigao kako bi prisustvovao projekciji dokumentarnog filma o sebi, koja je bila održana u Domu omladine. Takođe, Hrvat je bio prisutan na utakmici Partizana i Olimpijakosa u dvorani "Beogradska arena".

ALO, RETRO: Košarkaški virtuoz i "baletan" na parketima - Toni Kukoč

U razgovoru sa predstavnicima medija, Kukoč je između ostalog bio upitan da iznese mišljenje o Nikoli Jokiću:

- Današnji igrači koji dolaze iz Evrope su jako cenjeni i svaka ekipa koja ide u plej-of, želi da ima jedno ili dvoje evropskih igrača. Evropski igrači imaju mogućnost igranja više pozicija, lakše povezuju ekipe. Jokić… On može da igra bilo šta. Kada ga pogledaš, niti je skočan, niti brz, ali njegova glava, inteligencija, dve sekunde pre svih. On čita tu košarku, neću reći da se igra, jer se u NBA ne možeš igrati, fizički je zahtevno, ali vidiš da on tu utakmicu čita. Poslaže tu čitavu ekipu. Zbog svoje visine igra peticu, ali je plejmejker te ekipe - rekao je Kukoč.

Govorio je i o svojoj epizodi u Čikago Bulsima:

- Možeš da pitaš Džordana i Džeksona o košarci, ali najvažnije je pogledati u ogledalo i pitati sebe šta ti fali. Ako si iskren, onda ćeš brzo otkriti. Prva moja godina sa Bulsima, igrao sam 27-29 minuta, nekada i počinjao, ali kada se vratio Majkl, onda sam ulazio sa klupe. Kada sam ulazio sa klupe, imao sam osećaš da moram da pogodim svaki šut kako bih imao veću minutažu. Zato mi je Fil Džekson objasnio da ne zavisim od šuta, u košarci ima mnogo stvari koje moraš da radiš. Šut je možda i najnebitnija stvar. Moraš igrati odbranu, da znaš sve, izmene… Ja šutnem, promašim, želim da presečem loptu, moj igrač poentira… Tada mi je Fil Džekson rekao da mu to smeta. Na terenu te drži ako uradiš devet nekih drugih stvari ako uradiš korektno.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading