COPY PARTIZAN - PASTE ZVEZDA Crveno-belima malo i plus 16, Real pokazao zašto je šampion Evrope, Hanga - tragičar

22:28 | 29-03-2024

Košarka 0

Poraz crveno-belih u jako uzbudljivom meču u Madridu.

KK Real Madrid, KK Crvena zvezda
EPA-EFE/Chema Moya

Igrao je sinoć Partizan protiv Olimpijakosa i imao veliku prednost pred poslednju deonicu. I Zvezda je imala ogromu prednost protiv Reala, ali je kao i najveći rival prokockala i upisala novi poraz u Evroligi - 101:94!

Jako dobro je Zvezda otvorila utakmicu u Madridu. Videlo se da je četa Janisa Sferopulosa opuštena, da igra bez pritiska i to je umnogome doprinelo lepršavoj igri.

Poenima su utakmicu otvorili Gedraitis (iz kontre posle ukradene lopte), Ilić (sjajnim zakucavanjem), Hanga (dva realizovana slobodna bacanja) i apsolutno prva figura igre Zvezde u prvom poluvremenu - Nemanja Nedović.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Mučio je Musa odbranu Zvezde. Od prvih 11 poena Reala, Džanan je ubacio devet i pritome bio nepogrešiv (3/3 iz igre, 2/2 sa linije penala).

Okončala je Zvezda prvu četvrtinu serijom 8:0 na krilima Nedovića i otišla na prvi predah sa prednošću - 20:21.

Zaista je neverovatno kakvu je simultanku igrao Nedović sa odbranom Real Madrida. Radio je maltene šta je hteo.

Davao je trojke, pogađao iz prodora, hvatao lopte pod protivničkim košem. Nije imala četa Ćusa Matea (večeras bez Kampaca, Deka i Poarjea) rešenja za iskusnog beka.

Upravo je Nedović glavni razlog što je Zvezda na poluvreme otišla sa prednošću od jednog poseda - 44:47.

KK Real Madrid, KK Crvena zvezda EPA-EFE/Chema Moya
 

 

Odlično je Zvezda počela drugo poluvreme. Pogodio je trojku Adam Hanga, da bi Nedović potom nastavio gde je stao u prvom delu igre.

Najpre trojkom, potom i dvojkom. Stegli su gosti iz Beograda odbranu, potom je i Dalibor Ilić zakucao i Ćus Mateo je morao da traži tajm-aut zbog dvocifrenog minusa (49:59)!

Zvezda je nastavila u istom ritmu. Imala je čak i plus 16 (54:70) posle čega je usledio pad. Drugi tajm-aut Matea je dao rezultat, Real je stegao odbranu, napravio seriju 12:0 i ušao sa pristojnom razlikom u poslednju četvrtinu - 72:75.

Odlićno su crveno-beli počeli. Napravili su seriju od 7:0 zahvaljujući trojci Nedovića i dva laka koša pod obručom Bolomboja.

Držali su se gosti do pred kraj utakmice kada je Musa trojkom uz faul okrenuo prednost na stranu šampiona Evrope - 86:85.

Rasplamsala se borba na obe strane. Videli smo zaista neke neverovatne koševe i trojke u finišu utakmice i to na obe strane.

Međutim, umesto heroja, Hanga je ispao najveći tragičar pošto je izgubio loptu, u narednom napadu je i Nedović promašio trojku i time su sve nade Zvezde da može do velike pobede u Madridu - ugašene.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji su bili Džanan Musa sa 30 poena, Mario Hezonja sa 20, Geršon Jabusele sa 16 i Valter Tavares sa dabl-dabl učinkom od po 11 poena i skokova.

Kod Zvezde se istakao Nedović sa 30 poena, 22 je dodao Adam Hanga, ali je izostala pomoć još nekoga pošto su samo Srbin i Mađar bili dvocifreni u redovima crveno-belih večeras.

Real Madrid - Crvena zvezda 101:94

Sudije: Matej Boltauzer (Slovenija), Arturas Šukis (Litvanija), Maksim Buber (Francuska).

Real Madrid: Alosen 2, Kozer, Gonzales, Hezonja 20, Musa 30, Jabusele 16, Tavares 11, Fernandes 3, Ljulj 7, Ndiaje 2, Abalde 7, Rodrigez 3.

Crvena zvezda: Tobi, Bolomboj 5, Lazić 3, Gilespi 2, Nedović 30, Gedraitis 2, Hanga 22, Smart 9, Davidovac 6, Mitrović 6, Ilić 9, Lazarević.

Četvrta četvrtina

Kraj utakmice!

40. minut - Izgubio je loptu Hanga, potom je i Nedović promašio trojku i Zvezda je protivniku dopustila seriju 7:0 koja je polako vodi u poraz...

40. minut - Na 45 sekundi pre kraja, sa linije slobodnih bacanja je oba puta bio precizan Tavares i stavio prednost na stranu Reala.

39. minut - Kakva trojka Adama Hange... Neverovatan koš Mađara od tablu, ali uzvraća trojkom Hezonja na drugoj strani. 

38. minut - Evo trojke Dalibora Ilića! Vratio je prednost na stranu crveno-belih.

37. minut - Neverovatan pogodak Džanana Muse. Opet je pogodio trojku uz faul Branka Lazića. Izjednačenje u Madridu...

36. minut - Dobra situacija za Zvezdu. Imaju crveno-beli plus pet na 4:35 do kraja utakmice.

Nemanja Nedović ATA Images
 

 

34. minut - Dobra odbrana Zvezde. Ne daju crveno-beli prednost tako lako... 

32. minut - Nova serija Zvezde od 7:0. Nedović je pogodio trojku, da bi potom u dva navrata Bolomboj poentirao pod košem Reala.

31. minut - Evo izjednačenja u Madridu. Pogodio je trojku Serhio Rodrigez.

Treća četvrtina

Kraj treće četvrtine - Šteta... Prokockali su crveno-beli plus 16. Napravio je Lazić faul nad Musom pri šutu za tri poena, a sjajni košarkaš je sve pogodio i spustio minus na samo tri poena pred poslednju deonicu.

29. minut - Velika serija Madriđana. Posle trojke Hezonje je to sada 12:0... 

28. minut - Ušla je Zvezda u kontraritam. Napravio je domaćin seriju 6:0. Pride je i Smartu sviran faul u napadu...

27. minut - Uhvatio je Real malo daha. Naravno, preko Tavaresa koji zaista predstavlja pravi toranj pod košem.

Valter Tavares EPA-EFE/JUANJO MARTIN
 

 

26. minut - Fantastična igra crveno-belih. Kao pravi uragan su gosti, dok "kraljevski klub" ne može da se sastavi. I drugi tajm-aut traži Ćus Mateo.

25. minut - Nova trojka Hange! Jako je inspirisan Mađar protiv bivšeg tima. Zvezda je već ubacila 66 poena prvaku Evrope.

23. minut - Plus osam za Zvezdu. I to posle novog kucanja Dalibora Ilića. Trećeg na utakmici!

22. minut - Prvi problem za trenera Sferopulosa. Treću ličnu grešku je napravio Džoel Bolomboj, međutim Nedović je na drugoj strani pogodio van linije 6,75.

21. minut - Sjajno je Zvezda otvorila treću deonicu. Trojkom Adama Hange.

Druga četvrtina:

Kraj prvog poluvremena - Jako dobra igra Zvezde u prvom delu igre. Nedović igra apsolutnu simlutanku i već je ubacio 18 poena. Ako ovako nastave i u drugom delu crveno-beli, apsolutno je realno da se nadaju iznenađenju u Madridu. Inače, Branko Lazić je poenima na meču stigao do cifre od preko 3.500 ubačenih u dresu Zvezde.

 

 

20. minut - Sjajan potez Luke Mitrovića koji je podigao Ndiajea i pogodio koš uz faul i dodatno realizovano slobodno bacanje.

19. minut - Trojka Abaldea koji je uspeo da pogodi iako je imao tešku poziciju ispred sebe.

18. minut - Evo trojke Smarta i plusa od četiri poene crveno-belih.

16. minut - Šteta za promašaj Nedovića u polukontri i situaciji jedan na jedan. Na sreću, u narednom napadu je pogodio Gilespi i doneo novu prednost Zvezdi. 

15. minut - Dobro je istrčao kontru Davidovac posle pasa Hange. Iznudio je dva slobodna bacanja posle faula Tavaresa.

14. minut - Bunio se kod sudija Mario Hezonja pošto je posle zakucavanja tražio i dodatno slobodno bacanje, smatrajući da mu se Smart podmetnuo.

Mario Hezonja EPA/MARISCAL
 

 

13. minut - Jako dobar potez i ukradena lopta Fredija Gilespija za poene Džavontea Smarta. Prve na utakmici.

12. minut - Kontroverzna sudijska odluka pošto je Tavares odgurnuo Gilespija, pa je umesto faula u napadu, Tavares pogodio trojku.

11. minut - Novi poeni Nedovića. Jako strpljiv napad i koš u poslednjoj sekundi.

Kraj prve četvrtine - Sjajno je Zvezda zaključila prvu deonicu. Serijom 8:0 i trojkom Nemanje Nedovića u poslednjem napadu crveno-belih. Poigrava se sa odbranom rivala i već je ubacio sedam poena.

9. minut - Veoma važan koš Nemanje Nedovića. Pogodio je iskusni bek sa poludistance da ne dozvoli Realu da se odlepi. 

8. minut - Jako težak koš Jabuselea koji je pogodio pod faulom Majka Tobija. Utisak je da Real polako podiže broj obrtaja.

6. minut - Evo na parketu Tobija i Lazića. Izašli su Ilić i Gedraitis. Videćemo koliko će to napadački doneti Zvezde koja se muči u poslednja tri minuta.

KK Crvena zvezda Marko Metlaš/Alo
 

 

5. minut - Dva loša napada Zvezde i vođstvo domaćina. Prvo na utakmici. Musa je već ubacio devet poena...

4. minut - Divan flouter Nedovića. Opuštena igra Zvezde donosi rezultate na oba kraja parketa. Za sada jedino Musa pravi probleme odbrani gostiju iz Beograda.

3. minut - Nastavlja se period dobre igre Zvezde. Jeste da je Musa pogodio trojku, ali je sjajno zakucao Dalibor Ilić, da bi potom Hanga realizovao dva slobodna bacanja.

2. minut - Solidan početak crveno-belih. Poentirao je iz kontre Gedraitis posle ukradene lopte. Odigrana je potom i dobra odbrana, da bi Nedović napravio korake u napadu.

1. minut - Počela je utakmica napadom domaćina. Trener Sferopulos se odlučio za startnu petorku Nedović, Hanga, Gedraitis, Ilić i Bolomboj.

20.25 - Real će na ovoj utakmici igrati bez Fakunda Kampaca kojeg je trener Ćus Mateo rešio da odmori.

20.10 - U poslednjih pet utakmica, crveno-beli su pretrpeli četiri poraza od španskog giganta, dok su poslednji put u Madridu slavili 2021. godine kada je bilo 77:79.

 

 

19.50 - Svestan je trener Zvezde Janis Sferopulos težine zadatka u Madridu, a više o tome OVDE.

19.30 - Crveno-beli će i na ovom duelu biti značajno oslabljeni. Nema još uvek povređenih Nikole Topića i Treja Tompkinsa, dok je zbog manjih zdravstvenih problema u Beogradu ostao i Miloš Teodosić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading