NIJE MOGAO SAM Jokić briljirao, iako je bio POVREĐEN - poraz od direktnog konkurenta za prvo mesto (VIDEO)

07:15 | 30-03-2024

Košarka 0

Još jedna maestralna partija. Nažalost po Somborca, uzalud.

jokic
AP Photo/David Zalubowski

Derbi utakmica u NBA ligi u noći između petka i subote je bila odigrana u Denveru, gde je istoimena ekipa dočekala Minesotu, inače direktnog konkurenta za prvo mesto na tabeli Zapadne konferencije.

VIŠE NEMA DILEME NBA liga objavila novi presek - pravo čudo treba da se desi pa da Jokić ne bude MVP

Posle velike borbe, do trijumfa je došla gostujuća ekipa i to poprilično lako - 111:98. Važno je da se napomene da Nagetsi četvrti meč zaredom nisu mogli da računaju na povređenog Džamala Marija, kao i to da je Nikola Jokić osećao bol u zglobu šuterske ruke.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Uprkos tome, popularni Džoker je pružio izvanrednu partiju. Za 37 minuta na parketu, ubacio je 32 poena, uz 10 skokova i pet asistencija. Ipak, u šutu iz igre je bio ispod uobičajenog nivoa, te je pogodio 11 puta iz 24 pokušaja (45.8 odsto).

- Iznenađen sam što je igrao večeras, da budem potpuno iskren. Njegov zglob ga je baš mučio, ali Nikola je momak koji igra kroz mnogo stvari kroz koje većina momaka ne bi igrali - rekao je trener Denvera, Majkl Meloun, posle spomenutog susreta.

Jedan od glavnih razloga neuspeha Nagetsa je to što Jokić nije imao adekvatnu pomoć saigrača. Majkl Porter Džunior i Eron Gordon su postigli po 14 poena, a Redži Džekson 12, svi uz relativno niske procente šuta.

Sa druge strane, čak trojica igrača su postigla preko 20 poena - Entoni Edvards je imao 25, Majk Konli 23, a Rudi Gober 21. Jedna od zvezda u redovima Timbervulvsa, Karl Entoni Tauns, nije igrala na ovom meču.

Ovim trijumfom, Minesota se izjednačila sa Denverom po broju pobeda, pa ih sada obe ekipe imaju po 51, s tim, što "drevni vukovi" imaju i utakmicu manje.

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading