Pobeda Zvezde u Istanbulu? NIKADA SE NIJE DESILO - sada će Partizanovci želeti da se istorija prekine

11:36 | 06-04-2024

Košarka 0

Neverovatan podatak.

KK Crvena zvezda
Foto: ATA Images

Utakmica između Anadolu Efesa i Crvene zvezde u poslednjem kolu ligaškog dela Evrolige ključna je za potencijalni plasman Partizana u plej-in elitnog takmičenja.

Da bi crno-beli imali šansu za plasman, neophodno je da pobede Valensiju, dok se istovremeno odvija sudar u Istanbulu. Kakve su šanse da se to dogodi?

Zvezda je prošle sezone završila sezonu sa pet uzastopnih pobeda, iako nije imala šanse za plej-of, a neke od tih pobeda bile su nad konkurentima crno-belih.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Iako su imali period loše forme i brojnih povreda, crveno-beli su u poslednje vreme pokazali znake oporavka - savladali su Virtus i igrali na jednu loptu sa Realom u Madridu i Olimpijakosom kod kuće.

SADA JE SVE JASNIJE Nebojša Čović otkrio da li Topić ostaje u Crvenoj zvezdi

Zvezda - Oly Marko Metlaš
 

U prvom delu sezone, Zvezda je pobedila Efes - 97:83 u Areni prvog decembra, uz 23 poena Nedovića, 19 Mitrovića i 15 Jaga dos Santosa, dok je Larkin postigao 21 poen za Efes. Od 2000. godine, Efes vodi sa 10-5 u međusobnim susretima, a Zvezda nikada nije savladala Efes u Istanbulu.

Dva puta je bila jako blizu - 2015. godine, ali je na kraju odlučio koš Šarića na tri minuta do kraja. Zatim, u decembru 2021. godine, bilo je 84:83 pogocima Micića sa penala na dve sekunde do kraja. Prošle sezone je bilo 72:59 za Efes, na samom početku sezone, a na klupi je sedeo Vlada Jovanović.

Značaj predstojećeg meča je mnogo veći za Efes, koji je pobedio Fenerbahče u Istanbulu, što je jedna od četiri uzastopne evroligaške pobede - prethodno su pali Olimpijakos, Alba i Baskonija. Utakmica je na programu 11. aprila od 19.30, dok Partizan dan kasnije od 20.30 dočekuje Valensiju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading