PA KAKO SADA OVO? Čuveni Hrvat "odgovorio" Budućnosti na primedbe oko suđenja

13:05 | 06-04-2024

Košarka 0

Nema više nikakvih dilema.

ata
ATA Images

Iako je prošlo pet dana od utakmice između Budućnosti i Partizana, domaćini su tek juče izrazili nezadovoljstvo suđenjem putem saopštenja, pruživši detaljan prikaz spornih situacija.

Iz kluba su istakli da su sačekali da se "ohlade glave" pre nego što su se oglasili.

Zanimljivo je da je ovo saopštenje objavljeno samo nekoliko sati nakon što je Aleksandar Petrović, proslavljeni košarkaš i kasnije selektor Hrvatske, u najnovijem izdanju podkasta "AdmiralBet ABA Talks" pohvalio ambijent u dvorani "Morača", igru Budućnosti i Partizana, kao i suđenje.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

On je istakao da bi ova utakmica mogla biti primer za budući kriterijum sudija uoči plej-ofa.

AKO ONI NEĆE, IMA KO HOĆE Francuzi su na korak do Evrolige - a sada od nje odustaju?

Aco Petrović EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
 

''Atmosfera je bila briljantna, respekt između ljudi u dvorani. Zvučna kulisa nije nešto što bi nas trebalo brinuti. 

Utakmica je bila izuzetno dobra, ali iz jednog pragmatičnog razloga. 

Bilo je samo deset sekundi utakmice tokom kojih sudijska trojka nije kontrolisala dešavanja. Inače su u startu odredili koji je kriterijum suđenja i toga su se držali. Znate li koliko je bilo čelendža? Nula. Koliko su igrači protestovali? Ništa. Znači, svi uslovi za perfektnu utakmicu su postojali. Pogađalo se. Meni se utakmica svidela jer se nisu svirali ni oni benigni kontakti, znalo se šta je faul, šta možeš, a šta ne možeš da uradiš.

Sad dolazimo do tih 10 spornih sekundi. Jedan razlike tridesetak sekundi do kraja. Prvo, u izlasku na Pantera sumnjiv kontakt - ne sudi se ništa. Sekunda kasnije, sumnjiv kontakt Pantera u odnosu na protivničkog igrača koji se može okarakterisati kao faul u napadu. I proizvod toga je lopta na Ledeja koji pogađa tricu. 

Iste večeri gledam NBA utakmicu, slična situacija onome što je napravio Ledej, bila je poništena trica zbog pomerene noge. Ledej je imao lagani kontakt, ali na njegovu sreću pogodio je trojku.

Ali, apostrofiram - samo tih 10 sekundi je bilo problematično. Sudije na toj utakmici su postavili kriterijum kako treba suditi. Šta je meni zasmetalo? Gledao sam posle i Zvezda - SC Derbi i vidim sasvim drugi kriterijum. Svira se taknuto-maknuto! Sad se ulazi u plej-of i treba postaviti pravila i kriterijume. 

Dakle, meni je bio sjajan dekor, sjajna utakmica, sjajno suđenje. Nadam se da će se to prebaciti i na plej-of'', naglasio je Petrović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading