AMERI KONAČNO PRIZNALI Nikola Jokić je trebao da bude MVP, a ne Embid!

13:48 | 06-04-2024

Košarka 0

Konačno su priznali istinu.

AMERI KONAČNO PRIZNALI Nikola Jokić je trebao da bude MVP, a ne Embid!
Profimedia

Nikola Jokić je prethodne sezone bio pod lupom medija u trci za MVP titulu NBA lige kao nikada pre, ali čini se da se ove godine mnogi od najvećih kritičara predomislili.

Postojala je agenda da bi bilo previše ukoliko bi Evropljanin, ili još gore "beli dečko", kako su mnogi govorili, osvojio titulu najkorisnijeg igrača najkvalitetnijeg takmičenja tri puta uzastopno.

Ne samo da su izjave brojnih novinara bile skandalozne, nego se pokazalo da je odluka da MVP bude Embid na kraju bila pogrešna, što je Jokić demonstrirao u svom prvom plej-of nastupu, osvojivši naslov NBA šampiona.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

STIŽE JOKIĆEV NASLEDNIK Francuskoj superzvezdi se desilo upravo ono što stalno muči Nikolu

jokic AP Photo/LM Otero
 

Sada je poznati novinar iz "Yahoo"-a, u obimnoj analizi, objasnio kako je pogrešio, ali je istakao i razloge zašto bi ove godine Jokić trebalo da ponese titulu najboljeg.

- Takođe smo se složili da je on bio najbolji igrač utakmice na kraju prošle sezone, kada je odveo Nagetse do titule. On je osvojio MVP-a 2021. i 2022. i završio na drugom mestu posle centra Filadelfije Seventisikersa Džoela Embiida prošle sezone, kada je Jokić verovatno trebalo da pobedi treću uzastopnu regularnu sezonu i umesto toga zaradio MVP finala. Njegovo je jedno od najdominantnijih četvorogodišnjih igara u istoriji lige - rekao je Ben Rorbah, novinar "Yahoo"-a.

Kao faktore, istakao je "uspeh tima, individualnu statistiku i kontinuitet nastupa", te bi po tome Jokić ponovo trebao da se nađe na vrhu NBA lige.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading