KAKVE VESTI ZA VEČITE Još jedan rival manje u borbi za licencu - još jedan Evroligaš se seli u Evrokup, a tamo stiže i Hrvat

17:00 | 08-04-2024

Košarka 0

Sjajne vesti za Zvezdu i Partizan.

Nedović
Marko Metlaš

Valensija je već u februaru zatvorila transfer Luke Božića, saznaje španski portal "Estekando". Hrvatski krilni igrač će tako postati prvo pojačanje tima za sledeću sezonu.

Drugo pojačanje trebalo bi da bude centar Gran Kanarije, Itan Hap, sa kojim postoji predugovor, s obzirom na to da je dobio makedonski pasoš koji ga oslobađa statusa stranca u ACB ligi.

Božić će uskoro napuniti 28 godina i visok je dva metra. Fizički je veoma snažan krilni igrač koji je imao dobar napredak prošle sezone, a ove sezone je napravio još korak napred sa ekipom Zadra. Trenutno je jedan od glavnih kandidata za MVP-a ABA lige, sa prosekom od 21 poena i 8 skokova, i prosekom od 29 indeksnih poena.

DONETA JE ODLUKA Evo šta će Zvezda sa Tompkinsom nakon debija

ata ATA Images
 

Ovi potezi u pogledu budućnosti Valensije se dešavaju dok klub strahuje od izlaska iz Evrolige. Poziv za učešće koji su dobijali od izbacivanja ruskih timova mora se obnoviti na kraju svake sezone.

Trenutno je Valensija ozbiljno ugrožena jer je jedini način da ostane u elitnom klubu ulazak među prvih osam, kao što je to uspelo Monaku, ili plaćanje godišnjeg iznosa Evroligi. To je put koji su započeli pre nekoliko meseci, pregovarajući o potpisivanju ugovora na nekoliko godina koji bi osigurao dugoročno prisustvo tima među 18 u Evroligi.

Minimalna godišnja naknada koja se zahteva je 1,5 miliona, što je primereno timu iz Monaka, koji je spreman da to plati. Trenutno Valensija to ne planira, što znači da će izgubiti svoje mesto, koje je ove sezone zauzela zahvaljujući odustajanju Gran Kanarije, pobednika prošlogodišnjeg Eurokupa.

Ako tim koji osvoji ovogodišnje izdanje Eurokupa, gde je Pariz glavni favorit, pristane da uđe, sve ukazuje na to da će Valensija morati da razmišlja o Eurokupu.

Što se tiče klupe, Jaka Lakovič i dalje je favorit za trenera naredne sezone.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading