KUKOČ PONOVO PROGOVORIO O JOKIĆU Izjavio da Džoker ne može još da bude rame uz rame sa Divcem i Rađom, a sad izjavio ovo

11:11 | 09-04-2024

Košarka 0

Kukoč je nedavno dao jedno neobično mišljenje o partijama najboljeg košarkaša planete

Toni Kukoč
EPA/TANNEN MAURY

Veliku prašinu je Toni Kukoč, legendarni hrvatski košarkaš, podigao samo jednom izjavom o Nikoli Jokiću. Napali su ga svi, od Amerikanaca, poznatih i čuvenih bivših igrača, do „običnog“ sveta. Sada je ponovo imao jednu zanimljivu izjavu, a ovoga puta o – Jugoslaviji. 

Boravak u Beogradu povodom premijere dokumentarca „Magična sedmica“, koji prikazuje njegovu trofejnu karijeru, iskoristio je kako bi odgovorio na brojna pitanja novinara, ali i gostovao u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“. 

ON I JOKIĆ SU NAJBOLJI DVOJAC U NBA LIGI Bogdanović odao priznanje igračima Denvera, a posebno je njih istakao

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Na pitanje voditelja Ivana Ivanovića da li bi Jugoslavija 1992. godine pobedila čuveni „Drim-tim“ na Olimpijskim igrama u Barseloni, Kukoč je odgovorio: 

- To su sve strašni igrači u tom timu, ali ima i nas. Da imamo iskustvo od tri ili četiri godine igranja u NBA ligi, mislim da bi to bila jedna od najboljih košarkaških utakmica ikada odigranih. 

Kukoč je dalje istakao da, iako su igrači iz Amerike možda fizički superiorniji, što se tiče same košarke i njenih temelja, evropski igrači su bili bolji. 

- Znali smo da su oni fizički i atletski možda bolji od nas, ali što se same košarke tiče, njenih temelja, mislim da smo bili bolji. Dokaz tome su godine u kojima evropski igrači koji dolaze u NBA, oni pomažu tim ekipama, stavljaju ih u red. Prošli smo toliko vremena radeći na temeljima, stekne se znanje čitanja igre. To se vidi kod Nikole Jokića, Luke Dončića i svih koji su pre igrali. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading