KAKAV PODATAK "VEČITIH" U EVROLIGI Ovo mnogo govori o igri Zvezde i Partizana elitnom takmičenju

16:15 | 09-04-2024

Košarka 0

Ostalo je još jedno kolo do spuštanja zavese na ovosezonsku Evroligu

Zvezda - Partizan
Marko Metlaš

Večiti nisu oduševili, pošto Crvena zvezda je davno izgubila sve šanse za neki bolji rezultat, a Partizan je još u igri, ali sve zavisi od utakmice crveno-belih u Istanbulu protiv Efesa. Međutim, u jednom su beogradski klubovi neprikosnoveni. 

Mnogi na kraju sezone svode račune i prave statističke podatke, a jedan od njih se odnosi na kategoriju gde se večiti izdvajaju u samom vrhu - u jednoj stvari Zvezda i Partizan su neprikosnoveni. 

U PARTIZANU SE POMIRILI SA SUDBINOM? Ostoja Mijailović ne veruje u Crvenu zvezdu

U pitanju je podatak u kojem su ekipe najviše menjale startnu petorku u sezoni. Zanimljivo je to da je ekipa Janisa Sferopulosa na prvom mestu sa 26 promena, a odmah ispod nje crno-beli i Valensija sa 25. 

Slede Alba i Anadolu Efes sa po 24, a lider Real Madrid 23 puta je menjao startnu petorku. Na samom dnu su Barselona i Makabi sa samo devet različitih petorki i Olimpijakos koji je samo sedam puta menjao startnih pet.

Ipak, mora se uzeti u obzir i veliki broj povreda tokom sezone, ali ono što upada u oči je činjenica da su na vrhu ove liste i klubovi koji se bore za titulu, tako da ovaj podatak nema neku posebnu vrednost. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading