DOBRA PARTIJA TRISTANA Vukčević ostvario rekord karijere u NBA

07:35 | 13-04-2024

Košarka 0

Ubacio je Tristan, na kraju, 19 poena Čikagu

Tristan Vukčević
AP Photo/John McDonnell

Tesan poraz doživeli su košarkaši Vašingtona od Čikaga rezultatom 129:127, u svom poslednjem meču ove sezone u NBA ligi, dok je srpski košarkaš Tristan Vukčević zabeležio svoj novi rekord karijere.

Momak koji je donedavno igrao u Partizanu, pa sam platio da dođe u NBA, imao je učinak od 19 poena i po jednim skokom, asistencijom i blokadom.

Prethodni duel je propustio zbog bolova u kolenu, da bi potom produžio niz utakmica na kojima je bio dvocifren na pet. Pogodio je dve trojke, šutirao je slobodna bacanja 7/9, te na taj način pokazao da ne beži od kontakta u svom kratkom NBA mandatu.

Vizadrsi su utakmicu otvorili tako što su dali 40 poena u prvoj deonici, a sam Vukčević je ubacio 11. Doduše, ostaće upamćeno i to da je u poslednjem minutu meča završio na posteru, kada je Dejlen Teri zakucao preko njega. 

VELIKI SKANDAL POTRESA KOŠARKU Bivši sedmi pik na NBA draftu uhapšen zbog silovanja

Vašington je imao šestoricu dvocifrenih igrača, a prednjačio je sjajni Deni Avdija sa 24 poena, 12 skokova i osam asistencija.

Kori Kispert je ubacio 23, Patrik Boldvin Džunior je dodao 18 poena i 12 skokova, Džared Batler je ostvario dabl-dabl učinak sa 15 poena i 10 asistencija, dok je Džini Dejvis takođe stao na 15,

Džavionte Grin je na drugoj strani ubacio 24, Adama Sanogo je imao 22 poena i 20 skokova, Dževon Karter 20 poena i 12 asistencija, Dejlne Teri 17 poena, a Tori Krejg 11 poena i 17 skokova. Crnogorac Nikola Vučević je odmarao ovaj meč.

Podsetimo i to da je Denver izgubio u poslednjoj sekundi i da su na taj način ostali bez prvog mesta na Zapadu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading