PODKAST KOJI JE ZA KRATKO VREME OSVOJIO SRBIJU Boce i Luka za Sport. Alo o iznenađenjima koja tek slede, forama koje nikog ne ostavljaju ravnodušnim, plej-ofu ABA lige

14:00 | 13-04-2024

Košarka 0

Emisija o košarci koja je stekla veliku popularnost

6.75 range
Foto: 6.75

U poslednjih nekoliko godina podkasti su preplavili internet. Toliko ih ima na različite teme da sve više liče jedan na drugi, pa samo oni koji nose poseban pečat i sa zanimljivim sadržajem uspeju da se izdvoje i steknu veliku popularnost.

Upravo takav je podkast "6.75" koji su pokrenula dvojica košarkaša Hisara iz Leskovca, Bogdan Milenković i Luka Mihajlović. Oni u svojoj emisiji analiziraju dešavanja u NBA ligi, Evroligi, ABA ligi, a južnjačkim akcentom i doskočicama podkast učine zanimljivim, te njihove fore retko koga ostave ranvodušnim, pa zaljubljenici u igru pod obručima sa nestrpljenjem čekaju ponedeljak da čuju zapažanja Bogdana i Luke.

Boce i Luka su u intervjuu za Sport. Alo govorili o tome kako je nastala ideja da pokrenu podkast, šalama po kojima su prepoznatljivi, iznenađenjima koja ćek tek uslediti, kao i plej-ofu ABA lige, ali o šansama da Denver predvođen Nikolom Jokićem ponovo osvoji NBA ligu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Kako ste došli na ideju da pokrenete podkast? Koji vam je cilj?

- Ideja se rodila pre neke dve, tri godine, nije bilo čak možda i nijednog košarkaškog podkasta, al da ne grešimo dušu, možda je i bilo. Sve u svemu videli smo da postoji podkast kao format emitovanja neke priče, a od kako se znamo volimo da košarku komentarišemo i uvek se mora baciti neka šala, pa smo mislili da probamo da snimamo sve to. Prošlog proleća nam je zvanično i uspelo to snimanje - započinju priču za naš sajt Bogdan Milenković i Luka Mihajlović.

Ljubitelji ste "nerezonskog" šuta za 3 poena, pretpostavljam da ste zato podkastu dali ime 6.75?

- Nije zbog toga. Dva, tri dana smo smišljali ime i samo odjednom je nekom od nas sinula ta ideja, sad se i ne sećamo. Ali nerezonski šut obožavamo, Luka na 1 od 3 kad neko šutne trojku od 9 metra, uvek kaže "dobar šut, ako pitaš mene - objašnjava Boce.

Da li ste očekivali da ćete za kratko vreme steći veliku popularnost? Kakva je reakcija Leskovčana?

- Nismo... Nismo se nadali da ćemo i ovoliko da potrajemo, bilo je na početku za naš provod, da se mi "prozebavamo". Za sada uvek pozitivna, kroz osmeh, bacanje neke od naših fora, neko bi i sliku... Nadamo se da naš grad voli kako ih mi predstavljamo, jer jedan od ciljeva jeste promocija Leskovca i te kulture juga Srbije - kroz osmeh pričaju Milenković i Mihajlović.

Jesu li vam se javljali neki košarkaši?

- Jesu. Većini njih smo poslali mi prvi poruku, za neke smo se baš iznenadili... Ali bi imena da sačuvamo za sebe, jer su u pregovoru gostovanja - zagonetni su naši sagovornici.

Fore, po kojima ste prepoznatljivi, da li smišljate unapred ili one dolaze spontano?

- Sve spontano, nemamo koncept emisije, sednemo i što na umu to na drumu... Ponekad i preteramo, pa mora malo da se seče (smeh). Ali nam je ideja od kako smo krenuli da sve bude spontano, kao kad se nađemo na pivo.

Kakvi su vam planovi za dalje, nameravate li da imate više gostiju? Spremate li neko iznenađenje?

- Nameravamo kao i do sada, više epizoda gde ćemo biti samo nas dvojica, i s vremena na vreme neki gost. Mislimo da tako stvar funkcioniše i za sad ne planiramo to da menjamo.

Šta očekujete od plej-ofa ABA lige, ko osvaja titulu, Zvezda ili Partizan?

Jako dobar plej-of već od borbe za polufinale, iako smo za jaku našu ligu, uživamo u regionalnoj košarci, a pogotovo ove sezone. Igra se dobra košarka i u plej- ofu će da pršti. Boce - Zvezda Luka - Partizan, to se za nas bar zna.

Može li Denver da odbrani titulu?

Definitivno ima šanse, mada je baš jaka liga ove godine. Boce je navijač Niksa i on očekuje titulu Niksa, ali teško do toga da može da dođe. Boston - (Denver- Dalas ) finale, pa nek Denver osvoji - zaključuju priču Boce i Luka.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading