Mogao je da bude NBA zvezda, A SADA IGRA U SOLUNU Kako je osuđeni nasilnik najjaču ligu sveta zamenio Grčkom?

11:17 | 15-04-2024

Košarka 0

Zaista tužan put.

porter
AP Photo/Jacob Kupferman

Kevin Porter Junior, američki košarkaš (23), pokazao je svoje umeće u prvom meču pred domaćom publikom u Solunu za PAOK, gde je gotovo ostvario tripl-dabl učinak u pobedi protiv Karditse rezultatom 85:70. Sa 19 poena, 10 skokova i devet asistencija, Porter je briljirao na terenu tokom 38 i po minuta igre, uz četiri blokade i pet izgubljenih lopti.

Porter, bivša NBA zvezda koja je nosila dresove Klivlenda i Hjustona, suočila se sa problemima van terena koji su označili kraj njegove karijere u Americi. Nakon incidenta u septembru prošle godine, kada je fizički napao svoju devojku, bio je uhapšen i izbačen iz ekipe Hjustona. Onda je prešao u Oklahomu, ali je brzo otpušten.

Njegovi problemi kulminirali su kada je priznao krivicu po prekršajnoj optužbi za nasilje i uznemiravanje, što ga je koštalo karijere u NBA ligi.

KAKAV ŠOK ZA MAKABI Bez jednog od najboljih u borbu za plej-of?

Iako je potpisao unosan ugovor sa Hjustonom, Porter se suočio sa izazovima na terenu i van njega. Ipak, njegov talenat nije promakao, a sada je u Evropi, gde predstavlja jednog od najvećih američkih talenata. Rođen u Sijetlu 2000. godine, Porter je pokazao svoj potencijal još dok je bio srednjoškolac u Vašingtonu. Kao jedan od najsjajnijih bisera američke košarke, igrao je za USC na koledžu Južna Kalifornija.

U NBA ligi je stigao kao 30. izbor drafta Milvokija, ali je brzo prešao u Klivlend, gde su njegovi problemi započeli. Iako je imao uspone, kao što je postizanje 50 poena protiv Milvokija, suočavao se i sa padovima, uključujući i suspenziju zbog incidenta u svlačionici.

Porterov prelazak u Evropu predstavlja novi početak za ovog talentovanog košarkaša. Sa impresivnim prosekom od 15,6 poena po meču u NBA ligi, Porter će sada svoj talenat pokazivati na evropskim terenima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading