"NEMOJTE SE LJUTITI ŠTO SAM ZAĆUTAO NA TRENUTAK" Prošlo je tačno 22 godine od koša koji je promenio istoriju srpske košarke: Partizan je postao prvak Evrope!

09:29 | 16-04-2024

Košarka 0

Da li će se ikada ponoviti?

Aleksandar Đorđević
Printscreen/Youtube

Na današnji dan pre 32 godine, košarkaški klub Partizan osvojio je evropsku titulu, ostvarivši pobedu nad Huventudom zahvaljujući čuvenoj trojci Aleksandra Đorđevića u poslednjim sekundama utakmice.

Spektakl se odigrao 16. aprila 1992. u Istanbulu, gde je Partizan trijumfovao nad španskim Huventudom rezultatom 71:70.

Ključni trenutak je došao kada je Slaviša Koprivica dodao loptu Đorđeviću, a ovaj uputio nezaboravan šut za tri poena, obeleživši ulazak crno-belih u istoriju klupske košarke.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"ŽELJKO JE PLAKAO POSLE TOG PORAZA" Matijas Lesor otkrio drugu stranu Obradovića

Pod vođstvom trenera Željka Obradovića, mlada ekipa Partizana, sa prosečnom starošću od 21,7 godina, nastupala je u sastavu koji su činili Aleksandar Đorđević, Predrag Danilović, Nikola Lončar, Zoran Stevanović, Dragiša Šarić, Željko Rebrača, Mlađan Šilobad, Slaviša Koprivica, Vladimir Dragutinović i Ivo Nakić.

Ovaj trijumf je postao legendaran, a mnogi detalji iz te sezone ostali su duboko urezani u pamćenju ljubitelja košarke.

Jugoslavija je tada bila suočena sa teškim vremenima zbog rata i sankcija, što je nateralo Partizan da pronađe alternativni domaći teren u Fuenlabradi, predgrađu Madrida, gde su čak i domaćini navijali za njih.

Posebno se ističe trenutak kada je Đorđević preuzeo loptu i krenuo ka košu u finalu, koji je komentator Dragan Nikitović propratio rečima "Nemojte se ljutiti što sam zaćutao na trenutak", nesvesno stvorivši trenutak koji i danas izaziva posebne emocije među navijačima Partizana i ljubiteljima košarke.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading