JOKIĆ SE POIGRAVAO SA LEBRONOM Džokerova partija iz snova, Srbin se raspucao za prednost Denvera u plej-of seriji (VIDEO)

07:35 | 21-04-2024

Košarka 0

Nikola Jokić odigrao spektakularnu utakmicu na startu NBA plej-ofa i ponizio Lebrona Džejmsa

Nikola Jokić
AP Photo

Srpski košarkaš Nikola Jokić pobedom je ušao u plej-of! Aktuelni šampion NBA lige Denver trijumfovao je na "otvaranju" serije protiv L.A. Lejkersa 114:103, što je verovali ili ne čak deveta njihova uzastopna pobeda nad timom Lebrona Džejmsa. Od toga, četiri su takođe ostvarili u prethodnom plej-ofu kada su ih "počistili" (4:0) čini se da ne postoji tim protiv koga više vole da igraju pošto se sada smeši isti scenario...

To se odnosi i na Nikolu Jokića koji je meč završio sa 32 poena, 12 skokova i sedam asistencija, koji ni jednog trenutka nije pokazivao znake umora. Iza njega je regularni deo sezone u kom je opet morao da nosi ceo tiim na leđima, zbog čestih povreda ostalih igarča, pre svih Mareja, ali nekoliko dana odmora pred plej-of mu je savršeno prijalo.

OPŠTA LUDNICA Dončić i Irving šutiraju, a na treningu Dalasa grme srpski hitovi (VIDEO)

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Jokić se i ovoga puta "igrao" protiv Dejvisa, pogodio je 15 od 23 šuta na meču (!), a upadljivo je da je izveo tek dva slobodna bacanja iako je dobio "tonu batina". Vredi istaći da je na svu ovu dobru statistiku, Jokić imao još dve ukradene lopte, što govori i da se njegova igra u odbrani popravila u odnosu na neke ranije godine. Imao je podršku Mareja (22 poena) i Portera (19), ali će sigurno Maloun insistirati i da se ostali uključe još više.

Koldvel Poup i Gordon su imali po 12 poena, ali se očekuje veći doprinos klupe koji bi mogao da bude boljka Denvera u ovoj plej-of kampanji. S druge strane Lejkerse su predvodili Dejvis sa 32 poena i Džejmsa sa 27, ali to je bilo premalo da bi se pružio nešto veći otpor domaćinu. I naredni meč se igra u Denveru, u noći ponedeljak na utorak od 4.00. 

Što se tiče ostalih rezultata prethodne noći, Niksi su poveli 1:0 protiv Filadelfije pobedivši (111:104) iako je igrao Džoel Embid, dok smo videli još dva trijumfa domaćina; Klivlend vodi protiv Orlanda (97:83), a Minesota je deklasirala Finiksa (120:95).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Nikola Kalinić
Košarka

UBILI SU NAS Oglasio se Nikola Kalinić

16:40

3 maj, 2024

Košarka

Košarkaš Barselone Nikola Kalinić rekao je posle debakla u četvrtom meču četvrtfinala plej-ofa Evrolige i poraza od 34 razlike (58:92) da ih je Olimpijakos fizički "ubio" na terenu i istakao da ekipa sad želi da iskoristi prednost domaćeg terena za koje se borila tokom regularnog toka sezone.

Komentari(0)

Loading