PARTIZAN OSTAJE BEZ EVROLIGE?! Ostoja Mijailović ZABRINUO NAVIJAČE: Nisam siguran...

19:25 | 22-04-2024

Košarka 0

Ovo zanima ljubitelje košarke u našoj zemlji.

ostoja
TANJUG/MARKO DjOKOVIC/ bs

Otkako je Srbija dobila dva predstavnika u Evroligi, konstantno traje borba da se njima dodeli i "A" licenca, koja bi im omogućila da nastupaju bez obzira na rezultate u domaćim takmičenjima.

"Tačno je, TRISTAN NIJE UŽIVAO U PARTIZANU" Ostoja Mijailović se oglasio o boravku supertalentovanog krilnog centra u Beogradu

Na ovu temu je govorio i predsednik crno-belih, Ostoja Mijailović, koji je u intervjuu za "Sport Klub" otkrio kakva je trenutno situacija:

- Pre svega, moramo da sačekamo da se završi ABA liga. Morate da znate ko god da je na prvoj poziciji, može da bude bilo ko, ABA liga nema garantovano mesto. To je "vajld kard". Mogu da kažu da nas ne žele. Zato je i povučena ručna. Ako mali tim osvoji, oni ga neće kupiti. To je nesigurnost. Nisam siguran da ćemo igrati Evroligu - rekao je on, pa dodao:

- Što se tiče A licence, verujem da će klubovi vlasnici deliti licence, ali ne "A" licence. Evroliga ima veliku vrednost. Što biste vi vašu jednu od 11 podelili sa nekim? Ja više verujem u neku B licencu na oročenu na dve. tri ili pet godina. Da to imamo, pravili bismo planove. Sada mi pravimo "ad hok" planove. Naša skauting služba pravi planove za igrače ako igramo Evroligu. Šta ako to ne bude tako? Javnost vidi 3 ili 4 odsto onoga što mi radimo. Zašto bi se vlasnici odrekli svog vlasništva? Zašto bi neko uzeo manje novca nego više?

KK Partizan ABA liga
 

Navijači ne utiču na to da li će se dobiti "A" licenca:

- Sada pričam ono što ja mislim. Možda oni kažu da Partizan ima veliku vrednost, da donosi mnogo navijača, da je najgeldaniji i to ima neku svoju vrednost. To može biti priča da Partizan tako dobije A licencu, a mislim da to ne važi za neke manje klubove. 

Onda se osvrnuo na "B" licencu:

- Mi smo ključnim ljudima pokazali naš plan i oni su bili zadoovljni. Jako je teško da će ti ljudi davati licencu sledeće sezone. One tamo sezone se otvara neki prozor za pregovore ko bude imao mogućnosti, da li je to A licenca, ili B, nije ni važno. Samo je važno da se napravi pomak. Ja sam Boga molio, samo da se vratimo u Evroligu. Naš povratak je došao zasluženo, Željko se vratio u klub. Ipak, nas iz Evrokupa nije bacilo u Evroligu ništa drugo do sukob u Ukrajini i mi smo uleteli na to mesto. Ja očekujem da ove i naredne sezone sve bude isto i da se borimo da 2025. godine damo sve od sebe da uhvatimo dugoročni priključak jer ovako ne može da se funkcioniše - zaključio je Ostoja Mijailović.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading