NEDOVIĆ NAČEO, TEO I BOLOMBOJ DOKRAJČILI PARTIZAN Zvezda slomila crno-bele u četvrtoj četvrtini i došla do meč lopte

21:45 | 15-05-2024

Košarka 0

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 80:73 u drugom meču finala AdmiralBet ABA lige i poveli sa 2:0 u seriji

Zvezda - Partizan
Marko Metlaš

Treća utakmica na programu je u nedelju od 20.30 časova kada će domaćin biti Partizan. Eventualni četvrti meč na programu je 21.5, dok bi se majstorica igrala 26. maja.

Za razliku od prve utakmice koju je Zvezda dobila posle drame, sada je bilo dosta manje neizvesnosti.

Prvo poluvreme obeležio je neverovatni Nemanja Nedović koji je u tom delu igre postigao čak 21 poen, a svi ostali igrači Zvezde 17!

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ipak, Partizan je na krilima Pi Džej Doužera uspevao da ostane u igri, pa se na odmor otišlo sa neršenim rezultatom - 38:38.

Sredinom treće deonice crveno-beli preuzimaju kontrolu. Crno-belima su nedostajali poeni Džejmsa Nanelija i Kevina Pantera.

U poslednjoj četvrtini razigrali su se Miloš Teodosić i Džoel Bolomboj. Tri uzastopna napada domaćih završena su njihovim akcijama. Teo je sjajno proigravao Bolomboja koji je zakucavao.

Jedini koji je održavao kakvu takvu nadu crno-belima bio je Džejlin Smit koji je pogodio četiri trojke. Ipak, izostala je podrška saigrača, pa je Zvezda rutinski privela meč kraju.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Nedović sa 21 poenom. Po 10 su ubacili Bolomboj i Lazić, dok je Teodosić meč završio sa devet poena, sedam asistencija i četiri skoka.

Na drugoj strani istakao se Smit sa 12.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 80:73 (17:19, 21:19, 23:19, 19:16)

Hala: Aleksandar Nikolić

Sudije: Damir Javor, Uroš Obrknežević, Miloš Koljenšić

Crvena zvezda: Smart, Lazarević, Teodosić 9, Tompkins 8, Davidovac 7, Mitrović 2, Lazić 10, Bolomboj 10, Nedović 21, Gedraitis 3, Gilespi 2, Jago 8

Partizan: Smit 12, Ledej 11, Avramović 8, Panter 7, Smailagić 3, Naneli 2, Trifunović, Anđušić, Doužer 11, Ponjitka 4, Kaminski 4, Kaboklo 11

Četvrta četvrtina:

40. minut - Kraj! Pobeda Zvezde kojom je došla do meč lopte!

39. minut - Potpuno se raspala igra Partizana u ovim momentima.

38. minut - Na nešto više od dva i po minuta do kraja Zvezda ima +8. Nakon što je Bolomboj pogodio oba bacanja Zvezda je prvi put stekla dvocifrenu prednost.

37. minut - Lazić siguran sa linije penala. Nedović pravi treć faul, Kaboklo polovičan sa linije bacanja.

36. minut - Ledej dolazi do poena posle ofanzivnog skoka. Bolomboj pogađa oba bacanja.

35. minut - Sudije su prvo svirale nesportski faul Teodosiću, ali su onda preinačili odluku.

34. minut - Poslednja tri napada Zvezde završena su posle akcija Teodosića i Bolomboja - 70:62. Važni poeni Kabokla.

33. minut - Sudije su svirale nesportski faul Ponitke nad Bolombojem! Deluje da kontakta nije bilo, nije jasno šta je razlog ovakve reakcije. Ponitka ne može da shvati šta se dešava. Ali, sudija Koljenšić sada zove kolege da se konsultuju. Željko Obradović uzima 'čelendž'. Opet jako konfuzna situacija. Ponovo sjajno sarađuju Teodosić i Bolomboj.

32. minut - Majstorija Teodosića, sjajan pas za Bolomboja koji zakucava - 66:60.

31. minut - Prvo Kaboklo, a onda Nedović pravi faul u napadu. Još jedna trojka Smit, šut za tri 4/6. Vraća trojku Tompkins.

Treća četvrtina: 

30. minut - Smit pogađa još jednu trojku. Poenima Gilespija završena je treća deonica - 61:57. Uhvatio je Partizan priključak u finišu kvartala.

29. minut - Smit pogađa za tri, ali vraća Teodosić istom merom za eksploziju u Pioniru.

 

 

28. minut - Prvi koš iz igre za Teodosića, a onda Gedraitis pogađa za tri i to je najveća prednost za Zvezdu - 56:47. Obradović mora da reaguje tajm-autom.

27. minut - Mitrović siguran sa linije penala. Baš dugo bez koša gosti. Mitrović pravi četvrti faul, ovo bi mogao da bude problem za Zvezdu. Kaboklo pogađa trojku i prekida crnu-seriju.

26. minut - Nova izgubljena lopta za Partizan, Ponjitka baca loptu pravo u ruke Jagu, Davidovac je fauliran. Pogodio je samo jedno bacanje. Još jedan loš napad crno-belih. Na drugoj strani Teodosić gubi loptu, četvrta njegova.

25. minut - Dejan Davidovac pogađa uz faul. Pogodio je i dodatno bacanje - 46:44. Sada Davidovac pogađa i u kontri. 

24. minut - Prvi igrač sa tri lične greške je Džoel Bolomboj. Doužer pogađa sa polu-distance.

23. minut - Jago pogađa otvorenu trojku, a Kaminski ponovo pravi faul u napadu. Ledej je lumpio rampu Nedoviću.

22. minut - Dobra promena ritma Kevina Pantera - 40:40.

21. minut - Poenima Jaga počinje drugo poluvreme. Kaminski ne pogađa za tri.

Druga četvrtina:

 

 

20. minut - Ponjitka pogađa posle ofanzivnog skoka. Nerešeno je na poluvremenu - 38:38, baš kao što je bilo u prvoj utakmici.

19. minut - Kaboklo polovičan sa linije penala. Doužer ne pogađa trojku, Tompkins je faulirao Kabokla na skoku, koji je ovoga puta pogodio oba bacanja.

18. minut - Strpljiv napad Partizana, Panter pogađa otvorenu trojku, Sferopulos ponovo traži tajm-aut. Nemanja Nedović je postigao 21 poen, a do kraja prvog poluvremena ima još dva minuta.

17. minut - Ponovo je pukla odbrana Partizana i to koristi Nedović koji leti po terenu - 34:27. Doužer polovičan sa linije penala. Teodosić je fauliran na šutu za dva, pogodio je oba bacanja.

16. minut - Fenomenalni Nedović nastavlja da se poigrava.

15. minut - Ponjitka promašuje trojku i otvara kontru za Zvezdu, Nedović dolazi do lakih poena, ima ih već 15.

 

 

14. minut - Zek Ledej je pogodio oba bacanja. Konsolidovali su se košarkaši Partizana nakon tajm-auta. Sada Sferopulos zove minut odmora.

13. minut - Trej Tompkins pogađa uz pomoć table, Zvezda vodi. Panter nije uspeo da pogodi za tri. Sada Tompkins pogađa i za tri, crveno-beli imaju +5. Idemo na novi tajm-aut.

12. minut - Nedović pogađa uz faul. Pogodio je Nemanja i dodatno slobodno bacanje. Avramović je realizovao oba penala. Minijatura Teodosića i Nedovića, Miloš je sjajno pronašao Nemanju posle auta, a ovaj pogodio uz faul - 23:23.

11. minut - Teodosić je samo ostao na polu-distanci, ali ni to nije pogodio. Naneli ne pogađa težak šut. Teodosić gubi loptu i Smailagić zakucava u kontri.

Prva četvrtina:

10. minut - Naneli je faulirao Teodosića. Miloš je pogodio samo jedno bacanje, Partizan vodi 19:17.

9. minut - Teodosić je loše šuterski ušao u meč, ne pogađa ni Nedović. Ponjitka poentira posle ofanzivnog skoka.

8. minut - Sjajni Doužer dolazi do šestog poena, Partizan ima +3. Jago pogođa uz faul, precizan i sa linije penala.

7. minut - Nekoliko uzastopnih promašaja košarkaša Zvezde i Partizan to kažnjava.

6. minut - Kaminski se odlično snalazi i dolazi do četvrtog poena. Smit pogađa trojku i donosi izjednačenje Partizanu - 11:11.

5. minut - Kaminski zakucava, Nedović lepo završava na obruču. Trojka Nedovića, odlično je Nemanja ušao u meč - 11:6.

 

 

4. minut - Branko Lazić ne pogađa za tri. Kaminski pravi faul u napadu. Ovoga puta Lazić pogađa trojku i Zvezda vodi 6:4.

3. minut - Davidovac je fauliran na šutu za dva. Pogodio je jedno od dva slobodna bacanja. Nedović krade loptu i poentira u kontri. Još jedna izgubljena lopta za košarkaše Partizana.

2. minut - Zvezda još uvek bez poena. Džejms Naneli pravi grešku u koracima.Ni Panter ne uspeva da poentira.

1. minut - Sjajni potezi Doužera koji postiže prvi koš na meču, na drugoj strani Dejan Davidovac ne pogađa za tri. Ponovo Doužer poentira, Partizan vodi 4:0.

19.20 - Zvižduci i pesma: Izlazak igrača Zvezde i Partizana na teren prošao bez incidenata

19.15 - Novo pojačanje Zvezde? Uroš Plavšić stigao na derbi, navijači mu već spremili pesmu

18.41 - Umesto Nikole Topića u sastavu Zvezde biće Džavonte Smart.

18.18 - Još nešto više od jednog sata do početka utakmice.

 

 

18.00 - Prva utakmica je trajala dva i po sata i to najviše zbog toga što je sat stao na 24.7 sekundi pre kraja.

Zvezda - Partizan Marko Metlaš
 

 

17.28 - Ukoliko Zvezda pobedi doći će do meč lopte, dok Partizan eventulanim brejkom bio u prilici da u utakmicama u Areni reši finalnu seriju.

17.26 - Prvi meč dobila je Zvezda posle velike borbe sa 85:82. Utakmicu je između ostalog obeležila i povreda Nikole Topića za kog je serija završena.

17.25 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen drugoj utakmici finala Admiral Bet ABA lige u kojoj se sastaju Crvena zvezda i Partizan. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz dvorane "Aleksandar Nikolić".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading