NEVEROVATAN SKANDAL PRED DERBI Naneli udario Lazarevića pesnicom u glavu i naneo mu teške telesne povrede!

13:11 | 19-05-2024

Košarka 0

Neverovatan potez igrača Partizana.

Džejms Naneli
ABA liga/Dragana Stjepanović

Neverovatan skandal se dogodio pred treći meč finala ABA lige između Crvene zvezde i Partizana. Naime, Džejms Naneli je udario pesnicom u glavu Stefana Lazarevića!

Kako je preneo Meridian sport, dve ekipe su se smenjivale u sali Arene tokom šuterskog treninga. Lazarević je upitao Nanelija zašto ga je davio na prethodnoj utakmici, da bi ga krilni košarkaš Partizana udario pesnicom u glavu?!

Tom prilikom mu je naneo teške telesne povrede, da bi se odmah potom oglasila i Crvena zvezda sa saopštenjem povodom čitave situacije.

- Crvena zvezda  obaveštava javnost da je u nedelju u prepodnevnim časovima, igrač našeg prvog tima Stefan Lazarević zadobio povrede koje se karakterišu kao "teške telesne povrede" nakon fizičkog napada od strane igrača KK Partizan Džejmsa Nanelija.

Incident se dogodio pre početka prepodnevnog treninga našeg tima u Beogradskoj Areni, a tom prilikom Stefan Lazarević je zadobio povrede koje možete videti u slikama u prilogu ispod teksta.

KK Crvena zvezda najoštrije osuđuje ovaj akt, a zbog težine povrede očekujemo reakciju MUP-a koji u ovim trenucima uzima izjave i vrši uviđaj, ali i pravosudnih organa i sudova, jer se ovo delo po Krivičnom Zakonu Republike Srbije vodi kao "nanošenje teških telesnih povreda".

Takođe, očekujemo i hitnu reakciju ABA lige na incident koji je nezabeležen u istoriji ove lige i sa ovakvim posledicama. Crvena zvezda je upozoravala na detalje sa prethodnih utakmica koji nisu sankcionisani od strane sudija tokom mečeva, ali i disciplinskih organa lige naknadno, a jedan od tih detalja je udaranje i davljenje Džejmsa Nanelija na utakmici broj dva upravo na našem igraču Stefanu Lazareviću.

Ovaj napad prevazilaze sve granice sporta i normalnog, i očekujemo hitne reakcije svih odgovornih!

KK Crvena zvezda je hitno već podnela disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige, sportskom  direktoru Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sudiji i ostalim organima lige!

Očekujuemo da igrač KK Partizan Džejms Naneli bude diskvalifikovan i privremeno udaljen iz takmičenja. U suprotnom ta utakmica ne može i neće biti regularna, i ne može se osigurati bezbednost u utakmici i svih aktera iste od težih incidenata - stoji u saopštenju crveno-belih.

Treći meč finala ABA lige na programu je večeras od 20.30.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading