DUBAI I ZVANIČNO PREDSTAVLJEN U ABA LIGI Bio je ovo dug i bolan proces, ali smo ga doveli do kraja

16:45 | 28-05-2024

Košarka 0

Košarkaški klub Dubai zvanično postao član ABA lige

aba

U sezoni 2024/2025 Dubai će se takmičiti u regionalnom šampionatu. 

Na konferenciji u "Kraun Plazi" ovaj klub je i zvanično predstavljen, a oni su tu najavili svoje planove za budućnost, gde su govorili o ciljevima za narednu sezonu. 

Prvi se prisutnima obratio Dubravko Kmetović, direktor takmičenja.

- ABA liga kao organizacija i takmičenje u ovoj regiji se oslanja na tradiciiju i ima bogatu istoriju. Ima svoj košarkaški i sportski, ali i poslovni aspekt. Funkcionisanje klubova je vrlo opterećeno, što uzrokuje život tih klubova, razvoj je opterećen finansijama. U poslednje vreme smo postigli nešto, započeli smo put, mislim da ćemo postići stabilnost i profitabilnost u narednom periodu. Imamo jako lep partnerski pul, kompanija koje su značajne i dobro pozicionirane, koje su u ABA lige prepoznale potencijal, koje žele prisutnost i naše takmičenje vide kao platformu za promociju. Imamo dogovore sa novim partnerima, kompanije koje ovu regiju doživljavaju kao dobar potencijal. Ponosni smo što ABA liga njima služi za ostvarivanje zajedničjih ciljeva. Cilj je biti profitabilan i održiv na duži rok, a ulazak Dubaija čini novi korak na tom razvoju. Ovom prilikom javno želim dobrodošlicu u ABA porodicu ekipi Dubaija i da ćemo postići sve što želimo u narednom periodu - poručio je Kmetović. 

ZVANIČNO Dubai i zvanično postao deo ABA lige

Zatim, reč je preuzeo Đorđe Đoković, koji uz Kmetovića, takođe ima velike zasluge što je došlo do ove realizacije. 

- Želeo bih da se zahvalim menadžmentu ABA lige. Ovo je bio dug i bolan proces, ali smo ga doveli do kraja, što je velika privilegija, jer je ABA jedna od najjačih liga sveta, iznedrila veliki broj mladih igrača, koji su kasnije otišli dalje. Dubai je ključni iskorak u domenu širenja košarke, to je veliki brend koji stoji iza našeg kluba. Zahvaljujem se gospodinu Kamenjaševiću, njeogovj ludoj viziji, ovo se ne bi nikada ni desilo. Svi aspekti Dubaija su sportski, želimo da ga prikažemo u najboljem svetlu, da je dobar za košarku i region. Mi smo u ovom projektu iz ljubavi prema ovom sportu, želimo da uradimo nešto dobro za ABA ligu i evropsku košarku i ovde se nećemo zaustaviti. Imali smo dug proces, mnogo razgovora sa klubovima suvlasnicima, kojima dugujemo veliku zahvalnost, sigurni smo da ćemo doprineti na sportskom i poslovnom nivou, da ćemo doneti sponzore i sve što uz to ide - anveo je Đoković. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading