SKANDAL BIVŠEG TRENERA PARTIZANA Trinkijeri napao državu i sudije: Pravi se atmosfera da moj tim izgubi

20:24 | 08-06-2024

Košarka 0

Baš je bio besan.

trink
Printscreen/Youtube/Betsafe-LKL TV

Iako su u Litvaniji navikli da Žalgiris osvaja titule, ove godine bi moglo da se dogodi da ne osvoji, pošto trenutno gubi sa 2:0 u finalnoj seriji od Ritasa.

Trener "zelene šume", Andrea Trinkijeri, posle drugog meča je bio besan kao ris, te je dao nekoliko izuzetno oštrih i skandaloznih izjava:

- Prvo da čestitam Ritasu. Dve utakmice, dva produžetka, bilo je svega. Dali smo sve, ali nije bilo dovoljno. Veoma sam ponosan na svoj tim jer smo igrali vrlo solidno, kontrolisali smo meč, imali smo šut za pobedu. Zašto nismo pobedili? Mogli smo da uradimo nekoliko stvari bolje, ali ima veliko ali. Zašto moji igrači nisu poštovani, zašto Samner može da igra samo osam minuta, zašto? - počeo je nekadašnji trener Partizana i odmah nastavio:

"ZNAM ZA USR**U ČETVRTINU" Trinkijeri potpuno POLUDEO zbog pitanja novinara: Da ti se ovo NIKAD VIŠE nije dogodilo

- Zašto sam imao istog sudiju koji je dao četiri poena, umesto ofanzinvog faula u prvom meču. Zašto igrači Ritasa mogu da rade šta god hoće kada nemaju loptu, da ubijaju Lekavičijusa koji je igrač nacionalnog tima i nema faula. Ja to ne razumem. Ok, ja razumem da liga i sudije, cela atmosfera se pravi da Žalgiris izgubi, svi to jako žele. Ok. Čujte, ja imam dovoljno iskustva da razumem stvari. Imam dovoljno iskustva da drugu utakmicu sa Lijetkabelisom je bii veoma jasan potez lige. Suspendovali su sudije, a sada se ništa ne kaže ništa o faulu na Lekavičijusu.

Tu se nije završilo:

- Video sam mnogo toga, ali je moj tim u životu. Dosta toga smo promašili, igramo bez bitnog igrača. Nismo pogodili otvorene šuteve.... Ovo je država u kojoj je bitno da si glasan i da pričamo glasno. Ja shvatam i poštujem vaš način kako radite stvari, ali ja zahtevam poštovanje. Upravo sam gledao klip poslednje prodora Ulanovasa. To je jasan faul. To je j*beno jasan faul! Zašto ga nisu zvali? Jer je sudija rekao da je "flouter"! Kakva je to reakcija? Da li misle da mogu da me prevare? Najgore što može da se desi je da nam otmu jednu utakmicu, ali ja imam dovoljno iskustva i dobro poznajem igru i jasno mi je kakve se stvari dešavaju. Hoću da moji igrači ostanu na terenu. Kao da imamo žurku kad god sudije sviraju faul Samneru. Ovo se ne dešava u Evroligi. On je atletičan i dugačak,. Pet faulova? Bez slobodnih bacanja? Ljudi... Neka pitanja?", rekao je on, pa kada je PR krenuo da prevodi njegovo izlaganje na litvanski dodao: 

- Slušaj, imam mikročip ovde i ako kažeš nešto što nisam rekao moje oči će da krenu da svetle crveno!

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading