A, RANIJE SE NIJE ŽALIO... Poznati trener opasno potkačio Karija Pešića, i to zbog Amera

09:41 | 19-07-2024

Košarka 0

Miroslav Muta Nikolić nije zadovoljan rečima selektora Svetislava Pešića...

alo

- Gledao sam utakmicu iz Abu Dabija, kako nisam, to mi je posao. Jaki... Pa Amerikanci su uvek Amerikanci, njima su najvažnije Olimpijske igre, manje Svetsko prvenstvo. To što Pešić kaže, dokle više izgovori... Mislim, nije se bunio kad je bio šampion sveta što tad Amerikanci nisu imali najjači sastav - rekao je Nikolić za "Kurir".

Nastavio je u istom ritmu.

- Ovo je još uigravanje, neće biti tako kad počne prvenstvo. Hoću da kažem da ćemo bolje izgledati sigurno. Ne znam zašto nije igrao Bogdanović, s njim u ekipi Micić i Jokić igraju mnogo rasterećenije. Posebno Jokić, koji će moći da bolje koristi igru leđima, jer Bogdan preti van linije za tri poena. Drugo, važan nam je i Milutinov, jer on može dobro da zameni Jokića da bi se ovaj odmorio - rekao je Muta.

Svestan je kvaliteta rivala.

- Jeste, treba to izdržati. Amerikanci su sjajni, favoriti broj jedan, ali videćemo. Možda malo da odigramo kombinovanu odbranu, da ih zbunimo. Ja sam tako postavljao stvari, vidim da sad to niko ne primenjuje. Ne treba raditi nešto u čemu su oni bolji, a to je jurnjava. Na kraju, i mi smo favoriti za medalju. Australijanci su nam dali deset trojki, ali mislim da njihov glavni igrač Peti Mils ne može da izdrži turnirski sistem jer je u godinama i pašće sigurno - zaključio je nekadašnji pomoćnik Aleksandra Đorđevića na klupi Srbije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading