RAZBIJANJE Ako je ovo bila generalna proba, onda je Srbija spremna za OI - dominacija protiv NBA zvezde i drugova

21:54 | 22-07-2024

Košarka 0

Fantastična partija "orlova" protiv izuzetno kvalitetnog protivnika.

foto

Mnogobrojna publika u dvorani "Beogradska arena" je imala priliku da vidi izuzetno kvalitetnu reprezentaciju Srbije, koja je deklasirala snažnog protivnika kakav je Grčka u takozvanoj generalnoj probi pred nastup na Olimpijskim igrama - 94:72.

KOGA JE ZMIJA UJELA... Svetislav Pešić odgovorio na prozivke

Od samog početka su "orlovi" nametnuli paklen ritam svojim rivalima, pogotovo defanzivno. Gosti su jako teško dolazili do izglednih pozicija za koš, što je naš tim iskoristio da se vrlo rano rezultatski odlepi na dvocifrenu prednost.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ruku na srce, žilavi "heleni" se nisu olako predavali. Kada god bi se Srbija odvojila, oni bi pronašli način da se vrate u susret, pa su na poluvreme otišli sa podnošljivim zaostatkom.

Ipak, kako je krenula druga polovina igre, tako su domaći postajali sve dominantniji. Prednost je postepeno rasla, da bi u poslednjoj deonici dostigla i velikih plus 20. Navijači su u euforiji posmatrali šta se dešava na terenu najveće srpske dvorane i na kraju zajedno sa svojim miljenicima proslavili trijumf.

Najefikasniji u redovima pobednika je bio Bogdan Bogdanović sa 19 poena. Nikola Jokić je imao 16, uz osam skokova i šest asistencija, dok se Filip Petrušev istakao sa 15 poena i osam uhvaćenih lopti. Sa druge strane je zapažen bio Janis Adetokunbo sa 17 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Reprezentacija Srbije u sredu putuje u Francusku na Olimpijske igre.

Srbija - Grčka 94:72 (26:21, 22:18, 24:19, 22:14)

Dvorana: "Beogradska arena"; Gledalaca: 19.000; Sudije: Obrknežević, Nikolić, Prpa

Srbija: Plavšić 2, Petrušev 15 (8sk), Jović 10 (4sk), Bogdanović 19 (4sk), Marinković 2 (6sk), Jaramaz, Dobrić 7, Jokić 16 (8sk, 6as), Micić 4, Gudurić 2 (5as), Avramović 6 (8as), Milutinov 11 (4sk). Selektor: Svetislav Pešić

Grčka: Vokap 7 (4as), Luncis, Larencakis 6, Moraitis 8 (4as), Toliopulos 4, Kalaicakis 5, Papajanis 6, Haralampopulos 2, Papanikolau 10, Hukaz 2, Adetokunbo 17 (6sk, 4as), Mitoglu 5. Selektor: Vasilis Spanulis

Četvrta četvrtina:

40. minut - Do kraja se igralo u laganom ritmu, nije se desilo ništa od prevelikog značaja, pa je slavlje domaćih moglo da počne.

37. minut - Srbija je stigla i do plus 20. Dominacija naših igrača na opšte oduševljenje prisutnih u dvorani.

35. minut - Adetokumbo dolazi do svog 15. poena. Razigao se najbolji košarkaš Grčke, ali naši imaju +16 na četiri minuta do kraja.

34. minut - Sjajan pas Gudurića preko celog terena i laki poeni Marinkovića. Raste prednost Srbije.

33. minut - Nikola Jović je iznudio tri bacanja i pogodio sva tri. Srbija ima +16.

32. minut - Odlična odbrana košarkaša Srbije, Gudurić je povukao kontru i napad se završio zakucavanjem.

31. minut - Sjajan pas Jokića za Jovića, ali ovaj promašuje zicer.

Treća četvrtina:

 

 

30. minut - Sjajno su naši igrači odigrali odbranu, da bi na drugoj strani terena Gudurić sjajno uposlio mladog Jovića, koji je iz ćoška pogodio trojku za +16

28. minut - Milutinova su dva protivnička košarkaša opkolila, ali on se odlično snašao i lako poentirao 69:56

26. minut - Šuterska rapsodija košarkaša Srbije u drugom poluvremenu, sada je Dobrić pogodio za tri iz kornera.

25. minut - Sjajna akcija naših centara i zakucavanje Nikole Milutinova. Uzvraća na drugoj strani Adetokumbo.

23. minut - Još jedna trojka Bogdana Bogdanovića, "orlovi" imaju dvocifrenu prednost.

22. minut - Kakva minijatura Nikole Jokića za ovacije u Areni. Sjajna košarka naših momaka.

21. minut - Trojkom Bogdanovića kreće drugo poluvreme.

KRAJ DRUGE ČETVRTINE

48:39 - Prelepa akcija Srbije koja se završila trojkom Avramovića. Kružila je lopta oko linije 6.75 metara, Jokić je uputio ključan pas sa niskog posta i bum - pogodak.

45:37 - Pošto je Grčka napravila seriju 5:0, Srbija je uzvratila na sličan način. Bogdanović i Jokić su preuzeli odgovornost i "orlovima" doneli nešto komotnije vođstvo.

41:35 - Avramović i Papanikolau su razmenili po trojku. Ne da se Grčka.

37:30 - Petrušev je zaustavio nalet Grčke tako što je pogodio otvorenu trojku. Sjajno igra Filip za sad.

34:30 - Grčka je napravila seriju 5:0 i ponovo se približila Srbiji.

34:25 - Trenutno se na terenu odvijaju bizarne situacije, selektori su dobili po tehničku grešku, ni iz čega je nastala tenzija, posle čega je usledio tajmaut kako bi se strasti smirile.

 

 

34:23 - Neverovatno je Milutinov izblokirao Adetokunba i to je za sada najlepši potez na utakmici. Nešto kasnije, Plavšić je brutalno zakucao preko dvojice Grka i doneo novu dvocifrenu prednost Srbiji.

30:23 - Milutinov trenutno deluje nezaustavljivo i on skoro sam postiže poene za Srbiju. S druge strane, Adetokunbo ne da da se "orlovi" odlepe.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

26:21 - Milutinov je pogodio dva slobodna bacanja, dok je s druge strane Moraitis prošao Marinkovića previše lako i pogodio uz faul.

24:18 - Srbija je usporila, napadačka produkcija je postala slabija, što je Grčka iskoristila da smanje zaostatak.

23:13 - Bogdanović je zapalio dvoranu trojkom iz teške pozicije i time ujedno doneo Srbiji prvu prednost dvocifrenom razlikom.

17:11 - Mitoglu i Bogdanović su razmenili po trojku.

14:8 - Petrušev odlično igra za sada, povezao je četiri poena i tako doneo Srbiji nešto osetnije vođstvo.

10:8 - Otkako je Grčka pogodila prvi put, onda joj se mnogo toga otvorilo, Adetokunbo se razigrao i smanjio zaostatak svog tima.

6:0 - Jokić je pogodio otvorenu trojku, posle čega je dvorana "proključala" i počela sa skandiranjem "MVP".

3:0 - Srbija je u prvih nekoliko poseda defanzivno besprekorna. Grci nisu imali otvoren pogled ka košu, dok je su sa druge strane precizni bili Bogdanović i Petrušev.

20.01 - Počela je utakmica. alo Alo

 

19.55 - Počelo se sa intoniranjem himni.

19.20 - Srpski košarkaši u sredu putuju u Francusku, odnosno Lil, gde ih očekuje nastup na Olimpijskim igrama, što znači da je utakmica sa Grčkom poslednja i oproštajna pred ono najvažnije.

19.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen prijateljskom meču između Srbije i Grčke. Uz sport.alo pratite uživo dešavanja iz Beogradske arene. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading