KOGA JE ZMIJA UJELA... Svetislav Pešić odgovorio na prozivke

08:44 | 22-07-2024

OI24 0

Kari nije ostao dužan kritičarima

aloo

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić dao je zanimljivu izjavu pred Olimpijske igre i osvrnuo se i na komentar Miroslava Mute Nikolića.

Srbija je u pripremnom meču za Igre u Parizu savladala Japan u Beogradu rezultatom 119:100.

Pešić se osvrnuo na prevremene kalkulacije pred grupnu fazu, objasnivši da je bitno da "Orlovi" budu drugi u grupi, a ne da strepe i nadaju se da će biti među najboljim trećeplasiranim.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Drugo mesto je važno, još je važnije da budeš najbolji drugi, jer onda izbegavaš prvog iz grupa A i B. Trećeplasirani idu isto dalje, nisam pesimističan, verujem više mojoj ekipi nego što mislite - rekao je Pešić, pa nastavio:

- Koga je zmija ujela, on se i guštera plaši. Ja sam trener, gledam realno, ne da skačem ili da budem razočaran, ja sam tu da pomognem, a ekipa mora da zna realnu situaciju. Od toga se kreće a onda se dižu samopouzdanje i motivacija.

Srbija je u grupi sa SAD, Portorikom i Južnim Sudanom.

- Amerikanci nas ne zanimaju. Što se tiče plasmana, teško je da budemo prvi, Amerikanci su favoriti u svakom smislu, gledamo da dobijemo one utakmice kad smo mi favoriti. Videli ste kako je Južni Sudan odigrao. To su sve igrači rođeni u Americi, vrhunske klase - izjavio je popularni Kari.

Selektor se osvrnuo i na nedavnu izjavu Miroslava Nikolića, koji je upitao "dokle više izgovori".

- Znam da mi ne verujete, pričaju po kafićima da Pešić traži izgovore, ja ne tražim, pričam ono što vidim. Moramo da budemo jaki u duelu, skoku, da bismo uzeli sudbinu u svoje ruke i dobijali utakmice - podvukao je Pešić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading