LUDNICA U GRADU NA MORAVI Aleksa Avramović se vratio kući (VIDEO)

20:22 | 14-08-2024

Košarka 0

Svečani doček u Čačku

Avram

Srpski košarkaš Aleksa Avramović i trener Marko Marinović svečano su dočekani u rodnom Čačku.

Aleksa Avramović i Marko Marinović su bili deo reprezentacije Srbije koja je osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Rođeni Čačani, svečano su dočekani u gradu, a posebno Avramović koji je bio najbolji defanzivac turnira.

- Aleksa, Aleksa, Aleksa - uzvikivali su okupljeni dok se on nije pojavio i obratio navijačima.

- Hvala na divnoj najavi, hvala grade na svemu što je pruženo. Marko i ja opravdavamo, nadam se, na pravi način. To je velika ljubav, poverenje i samopouzdanje. HVala na svemu i trudimo se da ostavimo jak utisak na vas, da vam damo pažnju i vetar u leđa. Za ovo vredi živeti. Imao sam cilj da svojoj zemlji i narodu u ovim teškim vremenima donesem trenutak radosti. Marka bih posebno pomenuo jer je u nekim teškim momentima života bio uz nas i on je moj brat do kraja života. Hvala vama  koji ste došli u ovom broju i nadam se da ovo nije poslednji put već da ćemo se mnogo puta ovako družiti i ljubav pružati jedni drugima. Hvala mojoj porodici, svima koji su tu uz mene od mog broja jedan i prvog dana košarke. Hvala vam - rekao je Avramović.


Upitan je da izdvoji jedan deo sa Olimpijskih igara.

- Najlepši trenutak je dodela medalja gde smo imali višak vremena slobodno... Bili smo jako lepo raspoloženi i mislim da je to najsrećnija dodela bronze ikada. Retko se vidi da jedan čovek i sportista iz Čačka igra na Igrama a kamoli da osvoji medalju. Počastvovan sam. Ta debela medalja je ponos koji sam osetio i ponos i ljubav i sreću u srcu... - poručio je Avramović.

Potom se okupljenim ljudima obratio Marko Marinović.

- Pre svega hvala ljudima na lepom dočeku. Treba da budete ponosni što je Aleksa iz Čačka, jer je on pravi produkt naše košarke i čovek je koji se bori za svaku loptu i jedan je od najzaslužnijih za osvojeno treće mesto na Olimpijskim igrama. San svakog sportskog radnika je da ode na Olimpijske igre i tamo osvoji medalju. Ja sam presrećan i medalju bih posvetio četvorici momaka koji su ovde i mom pokojnom ocu. Hvala još jednom i želim vam da opet sačekate Aleksu ovde sa zlatnim odličjem - poručio je Marinović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading