POZNATO JE DA MI UVEK KRIVIMO SUDIJE Bobi Marjanović za sport.alo: Nismo imali sreće protiv Amera, ali jesmo zdravu atmosferu u timu i svlačionici

08:00 | 04-09-2024

Košarka 0

Popularni Bobi govorio o druženju sa osobama sa invaliditetom, ali i uspehu košarkaške reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu i daljim planovima

Beogradski maraton

Fondacija "Heroji Beogradskog maratona", Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda i Crveni krst Beograd organizovali su sjajan događaj u odmaralištu Crvenog krsta Beograd u Bogovađi. 

S obzirom da je jedan od osnovnih ciljeva humanitarne Fondacije „Heroji Beogradskog maratona“ zaštita i unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, Fondacija Heroji Beogradskog maratona i Crveni krst Beograd udružili su sredstva kako bi 100 osoba sa invaliditetom i njihove trenere poslali u kamp na sportske pripreme.

Čitav događaj upriličila su i dva poznata imena srpskog sporta, proslavljeni košarkaš Boban Marjanović i džudista Aleksandar Kukolj. 

Oni su zajedno sa decom sa posebnim potrebama odigrali košarkaški meč na jednom od terena odmarališta i tako pokazali koliko im je stalo da usreće i pomognu onima kojima je pomoć zaista neophodna. 

Kako i sami kažu, najdraže im je što sto su deci uspeli da izmame osmeh na lice jer je na kraju dana to ono što je najvažnije. 

Osim Marjanovića i Kukolja, na događaju su prisutni bili i upravitelj Fondacije "Heroji Beogradskog maratona" Darko Habuš, doktor Milan Mirković iz Crvenog Krsta Beograd, predsednik SSOSIB (Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograd) i srpski paraolimpijac Draženko Mitrović. 

Beogradski maraton Alo/ Marko Metlaš
 

Ovo je ujedno bila i sjajna prilika da razgovaramo sa jednim od najpopularnijih naših košarkaša koji već dugi niz godina igra u NBA ligi, Bobanom Marjanovićem. 

Popularni Bobi je na početku priče istakako da je ponosan što je uspeo da usreći decu sa invaliditetom, izmami im osmeh na lice i priredi im dan za pamćenje. 

- Kao što si i sam rekao, dečji osmeh, to je ono zbog čega smo i došli, stvarno mi je drago. Odmah sam im se pridružio na terenu, oni su već igrali košarku. Pitao sam ih da li ja mogu malo da uđem da se igram sa njima. Imali smo jedno lepo iskustvo, bitno je da su svi uživali. Jako je lepo biti deo ovoga i družiti se sa decom. Oni su meni ovime ispunili godinu i mnogo mi je super bilo, nadam se da je i njima - presrećan je bio Marjanović. 

BOBI MARJANOVIĆ OTKRIO BUDUĆE PLANOVE Očekujem NBA, ali ima i drugih opcija ako ne dođe do toga

Istakao je da je i ranije učestvovao na ovakvim manifestacijama. 

- Jesam i ranije sam učestvovao na sličnim dešavanjima. Dosta ovakvih stvari smo radili u Americi, ali dosta takođe i ovde. Tamo sam posećivao dosta mesta gde su se organizovale ovakve stvari, posećivali smo razne događaje, bolnice, posećivali smo decu...Mislim da svako može da izdvoji svoje vreme, jer naše malo, nekome znači mnogo.  Tako i ja kad sam bio mali, nečije malo je meni značilo mnogo. Zbog toga sam i ja postao ono što sam danas - iskreno je poručio Boban.

Beogradski maraton Alo/ Marko Metlaš
 

Nezaobilazno je bilo i pitanje o uspehu košarkaške reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu i osvojenoj bronzanoj medalji, ali ostaje žal što smo bili blizu pobede nad Amerikancima u polufinalu. 

- Pa malo je falilo. Mislim da nismo imali sreće u toj utakmici protiv Amerike. Oni su pogađali neke neverovatne koševe, back-to-back trojke...Znam da se danas dosta priča o sudijama, ali ja sam profesionalni sportista, međutim, poznato je da mi uvek krivimo sudije, ali sve je to sastavni deo sporta. Možemo i moramo biti srećni sa osvojenom medaljom, igrali smo neverovatan turnir i zaista znam šta su momci sve prošli, gde su sve putovali, koliko su se spremali za sve ovo. Imali su jednu veoma zdravu atmosferu u svlačionici, u timu, tako da je to sve mnogo lepo i možemo biti ponosni na njih - istakao je srpski košarkaš i trenutni član Hjuston Roketsa. 

Na pitanje kakvi su njegovi planovi na profesionalnom nivou, kratko poručuje: 

- Od planova nema ništa. Sada samo gledam da dođem u Beograd i da vodim svoje dete na trening. Tako da ćemo o planovima da pričamo u nekoj skorijoj budućnosti - kroz osmeh poručuje i završava razgovor sa naš portal Boban Marjanović. 

 Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading