BOMBA U ABA LIGI Ovo se "grobarima" neće dopasti: Bivši igrač Partizana izabrao novi klub

08:23 | 10-09-2024

Košarka 0

Iskusni košarkaš Davis Bertans igraće u regionalnom takmičenju naredne sezone, uz trojicu Srba

Davis Bertans

Košarkaški klub Dubai u debitantsku sezonu ulazi sa velikim ambicijama, a već na samom početku klupske istorije pokušaće da osvoje ABA ligu. U skladu sa očekivanja od debitantskog nastupa u regionalnom takmičenju su i pojačanja za novu sezonu, a najveće stiže iz NBA lige. U neočekivanom terminu, malo posle sedam sati ujutru po našem vremenu, Dubai je predstavio bivšeg košarkaša Partizana Davisa Bertansa. 

DUBAI POVUKAO NEOČEKIVANI POTEZ Da li je ovo znak da Bertans dolazi?

Iskusni Letonac vraća se u evropsku košarku nakon bogate NBA karijere tokom koje je igrao za San Antonio, Vašington, Dalas, Oklahomu i Šarlot. Pre toga je sjajni šuter igrao za nekoliko letonskih timova, Olimpiju iz Ljubljane, Partizan i Baskoniju. U crno-belom dresu odigrao je dve i po sezone, a taj deo karijere obeležili su mu dokazivanje na evroligaškoj sceni i teška povreda ligamenata zbog koje je pauzirao devet meseci.

Sa Partizanom je tri puta bio šampion Srbije, a po jednom je osvojio Kup Radivoja Koraća i ABA ligu. Kao igrač Cedevite tri puta je osvojio Kup Slovenije. Najbolju evroligašku sezonu odigrao je u dresu španskog tima, što ga je i preporučilo NBA ekipama. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading