OVO SU SVI ČEKALI Oglasio se Svetislav Pešić i otkrio da li zaista napušta klupu Srbije

14:10 | 10-09-2024

Košarka 0

Kao bomba je odjeknula vest da Svetislav pešić više nije selektor košarkaške reprezentacije Srbije

kari

Sada se oglasio i slavni trener koji je potvrdio da više neće biti na klupi našeg nacionalnog tima.

- Predsednik KSS-a Predrag Danilović podneo je ostavku. Kako sam razumeo, uradio je to da bi omogućio novom rukovodstvu saveza da na početku novog olimpijskog ciklusa formira novi stručni štab i ciljeve. Što se mene lično tiče, još pre Pariza saopštio sam da neko drugi treba da nastavi ono što sam započeo. Pošto vidim da me neki nisu dobro čuli, sada im poručujem, da odgovorni – oni koji će ubuduće voditi KSS – treba da znaju da između ostalog moraju da traže i novog trenera. Ja ću, naravno, uvek biti na raspolaganju srpskoj košarci, ali ću se okrenuti nekim drugim ciljevima i projektima za koje nisam imao vremena zato što sam 24 časa dnevno bio u službi nacionalnog tima Srbije - rekao je Pešić za Politiku.

Upitan je Pešić da li će Upravnom odboru Košarkaškog saveza Srbije (KSS) podneti izveštaj sa Olimpijskih igara u Parizu?

- Moji izveštaji i programi sa prethodnih takmičenja nalaze se u savezu. Poslednje izveštaje i programe koje sam zatekao u kartoteci saveza, kada sam se vratio na mesto selektora, bili su upravo moji izveštaji i programi kad sam bio selektor 2001. i 2002. Naravno, javnom mnjenju su uvek važni rezultati, ali ja smatram da svi ti procesi i programi rada u nacionalnom timu uvek moraju da se stave na papir. Ja sam tu veoma revnosan. Nisam video, na žalost, nijedan program i izveštaj mojih prethodnika. Moguće je da to niko nije tražio od njih. Kolege koje dolaze posle mene imaće zašta da se uhvate i voleo bih da nastave to što sam započeo u proteklom olimpijskom ciklusu. Upravni odbor KSS-a dobiće izveštaj iz Pariza i moći će da ga podnese Skupštini - istakao je Pešić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading