ON JE LEGENDA OLIMPIJSKIH IGARA Sećate li se čuvene "jegulje" iz Ekvatorijalne Gvineje? Oduševio čitavu planetu zbog ovoga (VIDEO)

18:10 | 20-07-2024

OI24 0

Da li se sećate čuvenog Erika Musambanija iz Ekvatorijalne Gvineje?

Erik Musambani

Ona, sada već čuvena parola "važno je učestvovati", može se pripisati legendarnom sportisti iz Ekvatorijalne Gvineje, Eriku Musambaniju.

Sada već 46-godišnjak Musambani je obeležio Olimpijske igre u Sidneju 2000. godine. 

Takmičio se na 100 metara slobodnim stilom, iako je, verovali ili ne, samo osam meseci ranije, prvi put ušao u bazen! 

Pre Sidneja Musambani nikad u životu nije ni video bazen od 50 metara, a za Igre se spremao u jezeru, te 12-metarskom bazenu u hotelu u Malabou. 

AMERIKANCI CENE SRBIJU VIŠE NEGO FIBA Slavna televizija reagovala na sramnu prognozu za Olimpijske igre

https://www.facebook.com/reel/836561851763427

Mesto na australijskim igrama je dobio preko pozivnice Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), koji ih je slao zemljama u razvoju, da bi tako ohrabrio njihov sportski razvoj.  

Musambani je u kvalifikacijama plivao sam u bazenu, jer su preostala dva takmičara suspendovana, pa je imao podršku celog olimpijskog bazena u Sidneju. 

Na kraju je zabeležio vreme od 1:52,72 minuta, što je oko 50 sekundi sporije od sledećeg najslabijeg takmičara, a dvostruko slabije od rezultata kasnijeg šampiona Pitera van den Hugenbanda. 

Nažalost, pošto je imao problema sa vizom, nije učestvovao na Igrama u Atini 2004. godine, kao ni u Londonu 2012. godine, a zatim je postao trener plivačkog tima svoje zemlje. 

Nema šta, inspirišuća sportska priča pred početak Olimpijskih igara u Parizu. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading