SUDAR TITANA Srbi protiv Grka, ima da se tresu temelji Arene

06:00 | 22-07-2024

OI24 0

Selektor Pešić može da računa na sve izabranike u poslednjem testu pred put na Olimpijske igre

Janis Adetokumbo i Nikola Jokić

I kao pre dva leta na istom mestu, u našoj Areni, sudar titana. Srbije i Grčke. Nikole Jokića i Janisa Adetokumba.

Nikola Jokić AP/Altaf Qadri
 

Nikola Jokić (Denver)

NBA sezona 2023/24.
26,4 poena
12,4 skoka
9 asistencija

Dvojica NBA superstarova, vlasnika pet od poslednjih šest nagrada MVP sezone (Džoker vodi 3:2), udariće jedan na drugog od 20 sati (Arena Premium 1, RTS1). Istina, ovo je prijateljski susret „orlova“ i plavo-belih, ali i te kako bitan jer najavljuje odlazak na Olimpijske igre.

Janis Adetokumbo AP/Petros Giannakouris
 

Janis Adetokumbo (Milvoki)

NBA sezona 2023/24.

30,4 poena
11,5 skokova
6,5 asistencija

Pre dve godine, podsećanja radi, Srbija je u dvoboju pred 19.150 gledalaca - spektakl se očekuje i večeras - pobedila posle produžetka 100:94. Janis nam je, istina, napunio koš (40), ali su Jokarinih 29 poena imali veću težinu. Beše to najvažniji trijumf u kvalifikacijama za Mundobasket 2023. na kojem smo u Manili uzeli srebro, a Grci završili kao poslednji u grupi druge runde. Kad bi tako bilo i u Parizu...

Entoni Edvards i Karlik Džons AP/Kin Cheung
 

Ameri jedva dobili Sudance

Amerikanci su jedva savladali Južni Sudan 101:100 u jednoj od poslednjih proba pred Pariz. U duelu rivala Srbije na OI osam sekundi pre kraja Lebron Džejms je postavio konačan rezultat. Afrikanci su imali dva šuta za pobedu, ali su i Karlik Džons i Venjen Gabrijel promašili.
Lebron je upisao 23 poena, Dejvis 15 poena uz 11 skokova, a Embid 14 poena i sedam skokova. Karlik Džons, buduće pojačanje Partizana, ostvario je tripl-dabl - 15 poena i po 11 skokova i asistencija.

Selektor „orlova“ Svetislav Pešić trebalo bi, konačno, da ima sve izabranike na raspolaganju. To znači i kapitena Bogdana Bogdanovića, koji je zbog lakše povrede propustio turnir u Abu Dabiju, kao i Nikole Milutinova, koji nije igrao protiv SAD u Emiratima. Oporavili su se i povređeni Nikola Jović i Dejan Davidovac, koji nisu ni putovali na Bliski istok. Koliko će dobiti minuta, to je na Kariju...

Komentari(0)

Loading