KAO DA NOSIŠ CVEĆE NA GROB Španski novinar šokirao tekstom o Đokoviću i Nadalu: Novak je priredio masakr

21:17 | 29-07-2024

OI24 0

Vrlo slikovito, a pomalo i bizarno.

epa

Opravdano je što se čitav dan priča o istorijskom duelu Novaka Đokovića i Rafaela Nadala na Olimpijskim igrama u Parizu. Ne samo što je Srbin demolirao svog rivala, već i zato što je to vrlo moguće poslednji njihov međusobni susret na terenu.

U vezi sa time, španski novinar Naćo Enkabo je za portal "Relevo" napisao priču u kojoj je slikovito opisao kakva je osećanja imao dok je trajao spomenuti meč.

"VI STE FRANCUZ? ONDA ZNATE BOLJE OD MENE" Đoković odbrusio novinaru, pa šokirao izjavom o Nadalu: Evo zašto nismo prijatelji

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ovako je glasio uvod te priče:

- Ovog ponedeljka drugar mi je napisao poruku i pitao me da li Rafa ima šansu, rekao sam mu da ima i da ako izađe na teren do znači da veruje da postoji šansa i da ako on veruje, ko sam ja da sumnjam u njega. Priznajem, nisam očekivao da će igrati singlove zbog problema sa povredom, da će da se fokusira na dubl sa Karlosom Alkarazom. Onda je počeo meč sa Novakom i delovalo je da će biti potpuni masakr, bilo je 6:1, 4:0. Na kraju je uspeo da ublaži poraz...

O meču je dalje napisao:

- Rezultat boli, ali još više boli to što je tako ubedljivo izgubio od Đokovića koji je takođe daleko od svog najboljeg nivoa. Bio je to nož u srce svim navijačima Nadala. Zašto? Jer je to bilo protiv Srbina, na šljaci, na stadionu 'Filip Šatrije', u Parizu. Kao da je lopov ušao u vašu kuću i odneo vam skoro sve. Boli i zbog toga što je ovo potencijalno njihov poslednji duel i ovakav rezultat koji nije pravedan zbog njihovog rivalstva, najvećeg u istoriji tenisa. Bila je ovo 60. epizoda, jubilej i scenario koji smo viđali često, pošto su se susretali na najvećim takmičenjima, ali su sada osećanja pomešana.

Nije mu bilo lako kada je video da Đoković i Nadal izlaze na teren:

- Njihov izlazak na teren, jedan sa steznikom na kolenu, drugi sa zavojem na butini, obojica su blizu da napune 40. godina. Osećao sam se tako prazno. Kao prvi put kada odeš i odneseš cveće na grob svog dede. Setiš se svega što je bilo lepo u prošlosti i svega što se nikada više neće dogoditi u budućnosti.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading