FOTOGRAFIJA I PECANJE KAO PUT DO MEDALJE Priča Zorane Arunović od koje zastaje dah

13:00 | 30-07-2024

OI24 0

Nekoliko reči o našoj zlatnoj devojci.

Zorana Arunović

Posle dva osvojena četvrta mesta, konačno je Zorana Arunović "otčepila". Uspela je da osvoji zlatnu medalju u miksu sa Damirom Mikecom i tako nam još jednom skrene pažnju na nestvarnu životnu priču.

Ono što najpre upada u oko je činjenica da je Arunovićeva smirenost pred izlazak na vaterenu liniju pronašla u fotografiji i pecanju.

- Zabaciš udicu i čekaš neki trenutak kada treba da izvučeš... Ili, kod fotografije, namestiš, izoštriš, moraš da sačekaš savršeni trenutak i da sve podesiš da bude perfektno, naročito kada se fotografišu bube, insekti i kiša, na primer... Tako je i u streljaštvu, nišaniš i čekaš taj trenutak kada je najpovoljnije da opališ.

Zanimljivo je da je Arunovićeva razmišljala i da batali streljaštvo posle četvrtog mesta na OI u Londonu.

- Posle tih Olimpijskih igara kada sam prvi put bila četvrta, baš sam bila tužna i kako je vreme prolazilo bilo je sve teže. Čak sam pomišljala kako više ne mogu da se bavim streljaštvom, da ne mogu to više da iznesem, međutim, u razgovoru sa sestrom odlučile smo da nastavimo, da vidimo šta možemo dalje. I, već sledeća godina bila je kao iz snova.

Zorana Arunović, Damir Mikec AP Photo/Manish Swarup
 

Ne krije naša zlatna devojka i koliko se žrtvovala da bi došla ovde gde je sada.

- Propustila sam sve 18. rođendane, 4 ekskurzije u srednjoj školi, ali, koliko mi je, s jedne strane, bilo krivo jer propuštam baš taj socijalno momenat, toliko sam, s druge strane, bila okej sa tim. Zašto? Zato što radim nešto što stvarno volim i što sam u nekom trenutku percipirala kao svoj poziv. To je moja budućnost. Ja tu želim da budem najbolja - rekla je ona za Miljanov korner.

I zaista, sva žrtva se isplatila. Arunovićeva je dotakla sam vrh sporta u kojem je toliko želela da uspe. I jeste. Na radost i ponos čitave Srbije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading