NEUNIŠTIVI NOVAK JE U POLUFINALU OLIMPIJSKIH IGARA Đoković jači od bola i Cicipasa, pobeda ga deli od medalje

21:15 | 01-08-2024

OI24 0

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković plasirao se u polufinale Olimpijskih igara!

Novak

Novak je u četvrtfinalu savladao Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 7:6 (3) posle dva sata borbe.

 

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Đoković se tako po četvrti put plasirao u polufinale Olimpijskih igara i vreme je da po prvi put uđe u finale.

Prošao je srpski teniser kroz pravu dramu u ovom susretu. Veći problem od Grka kog je pobedio 12. put u 14. međusobnom okršaju, bila je povreda kolena koju je zaradio početkom drugog seta.

Sve je išlo u savršenom smeru. Lako je Novak dobio prvi set, igrao jako dobro i koristio svaku grešku rivala.


Đokoviću je za osvajanje prvog seta bio dovoljan jedan brejk koji je napravio u četvrtom gemu.
Cicipas je na startu drugog seta poveo 3:0. Đoković je u tom trenutku loše kretao i imao problema sa povredom kolena.

Srpski teniser je potom zatražio medicinsku pomoć u pauzi između trećeg i četvrtog gema. Zatim je Đoković još jednom izgubio servis.

U petom gemu srpski teniser pravi brejk sa nulom. Cicipas je u šestom gemu propustio tri brejk lopte.
Grčki teniser je u devetom gemu imao tri vezane set lopte na svoj servis, ali je Đoković uspeo da ih spasi i napravi drugi brejk u setu.

Srpski teniser je u taj-brejku bio bolji rezultatom 7:3.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Italijana Lorenca Muzetija, koji je ranije danas u četvrtfinalu pobedio branioca zlatne medalje Nemca Aleksandra Zvereva.

Srpski teniser vodi 6:1 protiv Muzetija u međusobnim duelima. Đoković je poslednji put Muzetija pobedio na Vimbldonu rezultatom 3:0.
 

ĐOKOVIĆ - CICIPAS 6:3, 7:6

Drugi set:

Taj-brejk:

7:3 - Kraaaaaaaaaaaaj! Novak Đoković je u polufinalu Olimpijskih igara!

6:3 - Tri meč lopte za Novaka!

5:3 - Sjajan poen dobija Đoković i ponovo pravi mini brejk.

4:3 - Pogađa Cicipas bekhend paralelu i vraća mini brejk. Kakav rolerkoster!

4:2 - Dobar servis, a onda precizan forhend.

3:2 - Dupla servis grška Stefanosa!

2:2 - Loš bekhend Cicipasa, Novak vraća mini brejk.

1:2 - Dobar servis Đokovića.

0:2 - Greši Novak, Stefanos pravi mini brejk.

0:1 - Prvi poen dobija Grk.

6:6 - Siguran gem za Đokovića. Idemo u taj-brejk.

5:6 - Prekida Cicipas Novakovu seriju i obezbeđuje taj-brejk. Novak će servirati za ostanak u setu.

 

 

5:5 - Ludilo u drugom setu se nastavlja. Dobija Đoković gem teškom mukom i dolazi do izjednačenja.

4:5 - Breeeeeeeeeeeeeejk! Pa, ovo može samo Novak. Imao je Cicipas tri vezane set lopte, ali je Đoković onako kako samo on zna uspeo da se izvuče, iskoristio je to što se Grk unervozio i vratio se u život. Ono što je još važnije od brejka jeste što Đoković deluje sve bolje.

3:5 - Ekspresan gem za Đokovića. Ali, sada teži deo posla, mora da se vrati brejk.

2:5 - Prekida Cicipas Novakovu mini seriju i sada je na gem od izjednačenja.

2:4 - Au, kakav gem! Daleko najduži od početka meča. Imao je Đoković 30:0, a onda promašio nekoliko zicera i dobili smo dramu. Uspeo je Novak da spasi tri brejk lopte i ostane u životu. Popio je neku tabletu protiv bolova i za nijansu se bolje kreće što svakako uliva optimizam.

 

 

1:4 - Novak vraća jedan brejk. Užasan gem Cicipasa uz jedan dobar ritern Đokovića. Kao da se Grk zbunio celom ovom situacijom sa srpskim teniserom.

0:4 - Novi brejk pravi Cicipas. Novak ne izgleda dobro, otežano se kreće, napada svom snagom, ali greši. Stefanos je nadomak seta odluke.

0:3 - Đokovića muči povreda kolena. Ovo nikako nije dobro, osetio je bol u kolenu koje je nedavno operisao. Ovo mnogo više brine od propuštene dve vezane brejk lopte. Tražio je pomoć fizioterapeuta.

 

 

0:2 - Brejk pravi Cicipas. Prvi put se Novak suočavao sa brejk loptama od početka meča. Prvu je uspeo da spasi riskantnim drugim servisom, ali ne i drugu, pošto je izgubio ravnotežu i Grk to kažnjava. Najslabiji gem koji je Đoković odigrao ove večeri.

0:1 - Šteta! Lako je Novak mogao da brejkom otvori drugi set, imao je 0:30, ali Cicipas dobija naredna četiri poena i dolazi do uvodnog gema drugog seta.

Prvi set:

6:3 - Dobija Novak prvi set! Au, kakav poslednji poen je odigrao, smeč Cicipasa, ali Đoković je odigrao neverovatan forhend i pogodio. Na korak je od polufinala.

 

 

5:3 - Ostaje Stefanos u igri. Bilo je 30:30, ali pronalazi dobre servise Cicipas. Sada će Novak servirati za set.

5:2 - Napet gem dobija Đoković. Igralo se na razliku, ali je servis pritekao u pomoć, a onda je pogodio divnu bekhend paralelu. Pretio je Cicipas, agresivan je konstatno, ipak, u narednom gemu će servirati za ostanak u setu.

 

 

4:2 - Prekida Cicipas Novakovu seriju i dolazi do gema bez izgubljenog poena, mada mu je Đoković greškama olakšao posao.

4:1 - Potvrđuje Novak brejk. Fantastična igra Đokovića, sve funkcioniše kako treba.

3:1 - Breeeeejk! Odličan gem je odigrao Novak. Forhend mu je sjajno funkcionosao, on mu je i doneo brejk. Nije mogao da poželi bolji početak meča. Takođe, drop šotovi su gotovo besprekorni.

 

 

2:1 - Nezgodan gem dobija Đoković. Bilo je 15:30 posle odličnog forhenda Grka, ali je Novak tada odservirao as, dočekao promašaj Stefanosa i došao do gema. Bez brejka na startu.

1:1 - Maratonski gem na servis Cicipasa. Bilo je 40:15, ali Novak dolazi do 40:40 tako što je pogodio forhend viner iz riterna. Igralo se na razliku, međutim, brejk lopti nije bilo, pa se Grk provukao.

1:0 - Dobar uvodni gem Novaka, dobija ga bez većih problema, mada je Cicipas odigrao dva sjajna riterna.

19.05 - Igrači su upravo izašli na teren.

 

 

18.21 - Kako javlja naš reporter Miloš Milenović koji se nalazi na licu mesta, ispred stadiona još nema navijača.

Pariz Alo
 
Pariz Alo
 

 

18.05 - Zbog lošeg vremena i kiše koja je počela da pada, odlučeno je da se zatvori krov na nekih dva i po sata pre duela Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa.

17.52 - Cicipas se odlično snalazi na šljaci i jedinu titule ove godine osvojio je na turniru koji se igra na toj podlozi, bilo je to u Monte Karlu.

17.27 - Ovo će biti 14. međusobni okršaj Novaka i Stefanosa, a Srbin vodi sa 11:2 u pobedama. Poslednji put igrali su prošle godine u finalu Australijan opena kada je Đoković trijumfovao sa 3:0. Zanimljivo da je naš as dobio poslednjih deset mečeva protiv Grka.

Novak AP Photo/Andy Wong
 

 

17.25 - Cicipas je redom pobeđivao Bergsa, Evansa i Baeza.

17.21 - Novak je na startu turnira savladao Metuju Ebdena, zatim je u klasiku eliminisao Rafaela Nadala, a onda rutinski izašao na kraj sa Dominikom Kepferom.

17.20 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen četvrfinalu Olimpijskih igara u kom se sastaju Novak Đoković i Stefanos Cicipas. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Pariza.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading