ON JE TIHI JUNAK "ORLOVA" Svi ga pljuju, a da nije bilo njega, Srbija ne bi pobedila Australiju

16:42 | 06-08-2024

OI24 0

Bio je "iks faktor" za naš tim, pogotovo kada je bilo najteže.

fiba

Reprezentacija Srbije je napravila čudo u četvrtfinalu košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama, pošto je savladala Australiju iako je u jednom trenutku gubila sa čak 24 poena razlike!

Sve je tada krenulo nizbrdo za "orlove", energije nije bilo, strpljenja, pametnih odluka... Odbrana je u potpunosti posrnula, protivnici su olako postizali poene i delovalo je da je sve izgubljeno.

Onda je selektor Svetislav Pešić zatražio tajmaut, tokom kojeg se pošteno izvikao na izabranike, a ovakva grdnja kao da je najviše delovala na Marka Gudurića.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"DŽEK... DENIJELS" Nije viski Šareni, košarkaš je - gospodar lapsusa i čuveni komentator napravio urnebesnu grešku (VIDEO)

Naš reprezentativni bek je zaigrao kao nikada u nacionalnom dresu, pa je od najkritikovanijeg igrača postao tihi junak Srbije, koja je bila nadomak propasti.

košarkaška reprezentacija Srbije EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
 

Popularni Gudura je doneo preko potrebnu energiju "orlovima", pogotovo u defanzivi, ali i u skoku. Stekavši samopouzdanje iz dobre odbrane, ono se prenelo i na napad, te je on u nastavku druge četvrtine pogodio nekoliko izuzetno važnih šuteva i to u momentima kada niko nije mogao da se "sastavi" sa loptom.

Istina, ostatak meča su izneli ključni igrači kao što su Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović i Vasilije Micić, ali da nije bilo Marka Gudurića, do preokreta uopšte ne bi došlo, a samim tim ni do možda i medalje vredne pobede.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading