KO JE ALEKSANDRA PERIŠIĆ? Gomila medalja, kao dete gledala Milicu Mandić i sanjala Pariz

17:35 | 09-08-2024

OI24 0

Nekoliko reči o našoj fenomenalnoj tekvondistkinji.

Aleksandra Perišić

Obradovala nas je fenomenalna Aleksandra Perišić ovog petka popodne, ali ko je 22-godišnjakinja koja je Srbija donela četvrtu medalju u Parizu?

Kako je sama istakla, kada je imala 10 godina, gledala je Milicu Mandić kako osvaja zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

I tada je i Perišićka poželela da se nađe na njenom mestu. Na svu sreću će danas od 21.19 protiv Mađarice Vivijan Marton imati priliku da se domogne zlata.

Sanjala je inače Aleksandra da se nađe na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Osećaj je bio stvarno neverovatan. San koji sam dugo sanjala napokon se ostvario. Trebalo mi je vremena da shvatim šta sam postigla, pa čak i sada, nakon svega, nisam svesna veličine uspeha. Biti na istom mestu sa najboljim sportistima sveta je ogromna privilegija. Sigurno ću uživati i u praćenju sportista, kako u tekvondou, tako i u drugim sportovima - govorila je za Mondo pre OI.

Aleksandra Perišić EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI
 

Koliko je stalo govori i reakcija posle pobede nad Kineskinjom Song Đi. Upravo je o toj želji za medaljom i sama govorila.

- Smatram da svako ko se nalazi na Olimpijskim igrama ima velike šanse da pomeri granice i osvoji medalju. Svi smo na istom nivou i podjednako smo zaslužili da budemo u Parizu gde se borimo da ostvarimo veliki uspeh. Kad je reč o onome ko će da iznenadi, sigurna sam da je to osoba koja ima najveću želju.

Inače je Aleksandra do sada u karijeri osvojila gomilu medalja. Do sada se istakla sa bronzom na Evropskom prvenstvu u Mančesteru pre dve godine.

Iste godine je na Svetskom prvenstvu osvojila srebro. Već 2023. godine su usledila dva zlata. Jedno na Evropskim igrama, a drugo na Gran-priju što joj je i omogućilo vizu za Pariz.

Došlo je vreme i da na Olimpijskim igrama osvoji zlatnu medalju i sa 22 godine potvrdi da je zaista sila u nastajanju u tekvondou. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading