SREBRO ZA SRBIJU Aleksandra Perišić izgubila u finalu

21:49 | 09-08-2024

OI24 0

Srpska taekvondistkinja Aleksandra Perišić osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu

Perišić

 

 

Aleksandra je u finalu izgubila od Mađarice Vivijan Marton sa 2:0. Po rundama je bilo 1:7, 2:4.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ovo je treća medalja za Srbiju od početka igara, a prvo srebro, pošto su prethodno zlato u streljaštvu u miksu osvojili Damir Mikec i Zorana Arunović i Novak Đoković.

Prvu rundu Mađarica je lako rešila u svoju korist rezultatom 7:1, a u drugoj je viđena neizvesnija borba, ali je Marton i tu bila bolja i na kraju postala olimpijska šampionka, dok je Srpkinji pripalo srebro.

Perišić je prethodno na putu do finala ostvarila tri pobede. Prvo je u osmini finala bila bolja od Ozode Sobirjonove iz Uzbekistana rezultatom 2:1 (0:5, 8:4, 2:0), zatim je u četvrtfinalu pobedila Tajlanđanku Sasikarn Tongčan rezultatom 2:0 (5:3, 4:2), a u polufinalu je pobedila Kineskinju Đie Song rezultatom 2:0 (11:4, 9:1).

PERIŠIĆ - MARTON 1:7, 2:4

Druga runda:

Aleksandra je dobila dva poena, udarac nogom u oklop. Uzvraća Vivijan, 2:2 je. Sada Vivijan vodi 4:2. Kraj, poraz naše Aleksandre Perišić.

Prva runda:

Aleksandra je izgubila prvu rundu 1:7.

Povela je Mađarica 3:0, udarac nogom u glavu. Nova dva poena za Marton i sada je 5:0.

21.37 - Konačno počinje finale. Srećno, Aleksandra!

21.31 - Još čekamo da Aleksandra izađe na borilište. 

21.15 - Kasni početak finala. 

Pre srpske tekvondašice i njene rivalke borbu za treće mesto do 80 kilograma u muškoj konkurenciji odradiće Danac Edi Hrnić i Korejac Seo Genvu. 

Perišić AP Photo/Andrew Medichini
 

 

20.54 - Taekvondo je jedan od najuspešnijih sportova Srbije na Olimpijskim igrama. Ranije smo se radovali uspesima Tijane Bogdanović i Milice Mandić, a sada je tu Aleksandra Perišić.

20.35 - Ovo će biti prvi međusobni okršaj Aleksandre i Vivijan.

20.32 - Aleksandra Perišić je u polufinalu bila bolja od Kineskinje Đi Song, dok je Vivijana Marton eliminisala Saru Čari iz Belgije, takođe sa 2-0.

Aleksandra Perišić EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI
 

 

20.30 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen finalu za taekvondistkinje u kojem se sastaju Aleksandra Perišić i Vivijana Marton. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Pariza.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading