OVO JE NJEGOVO NAJVEĆE DOSTIGNUĆE Đoković osvojio zlato, pa dobio nadimak koji jasno pokazuje da mu nema ravnog

09:43 | 10-08-2024

OI24 0

Kakve reči za Novaka!

nole

Teniski analitičar Mark Petči, nekadašnji ATP igrač i svojevremeno trener Endija Marija, dao je novi nadimak Novaku Đokoviću i nazvao ga je "Zlatni GOAT" nakon njegove pobede na Olimpijskim igrama.  

Iako je u Pariz stigao malo posle operacije kolena, Đoković na turniru nije izgubio nijedan set i sa 7:6, 7:6 pobedio je Karlosa Alkaraza u borbi za zlato. Jedinu stvar koja mu je nedostajala u karijeri. 

- Zlatni GOAT, reci to! Uvek sam išao da je najveći u ovoj eri, ali moj Bože, to je bilo nešto drugo. Kada pogledate njegovu godinu, vidite nedostatak pobeda protiv prvih 10, nedostatak pobeda na turnirima, pogledate problem sa kolenom koji je imao - rekao je Petči. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

OVO MU NIJE TREBALO Amerikanac isprovocirao Novaka, a ovakvu reakciju navijača nije očekivao

Pomenuti analitičar je najviše bio zadivljen time što je Đoković uradio baš u ovom trenutku, ne samo zbog trijumfa. Sve je bilo protiv njega, ništa nije ukazivalo na njegovu pobedu, ali je uspeo da trijumfuje. 

- Ja lično mislim da je ono što je Novak uradio u nedelju njegovo najveće dostignuće. Znam da je "ponavljanje" najteža stvar u sportu, nije lako – to pokazuje karakter. Ali vratiti se pet puta, želeći da pobediš, želeći da postigneš sve u sportu, popeti se na svaki pojedinačni vrh...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading