OTKRIVAMO Ono što je Jokić uradio protiv Nemačke, nije nikad niko u istoriji Srbije - ni Đorđević, ni Bodiroga, ni Danilović, ni Kićanović...

15:08 | 10-08-2024

OI24 0

Istorijski momenat za naš nacionalni tim.

epa

Reprezentacija Srbije je osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama, pošto je u borbi za treće mesto košarkaškog turnira savladala Nemačku i tako joj se revanširala za poraz u finalu Svetskog prvenstva u Manili.

Možda i najzaslužniji za uspeh "orlova" je bio Nikola Jokić, koji je ostvario tribl-dabl učinak zabeleživši 19 poena, 12 skokova i 11 asistencija. Time je postao tek četvrti igrač u istoriji OI kome je pošlo za rukom da ima tri dvocifrena statistička segmenta.

POŠTOVANJE Bogdan Bogdanović i Karmelo Entoni u zagrljaju (FOTO)

Ono što mnogi možda nisu znali, a sport.alo je došao do tog podatka, Jokić je prvi igrač u istoriji reprezentacije Srbije, Jugoslavije i SCG koji je ostvario tripl-dabl! 

Doduše, važno je da se napomene da se pre 2000. godine asistencija u statistici na drugačiji način dodeljivala, odnosno, bilo je mnogo teže upisati je.

Ipak, ako se gleda samo "suva" statistika, niko nikada nije uradio ono što je legendarni Somborac učinio na utakmici protiv Nemačke. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading