NESTVARAN PREOKRET U KRAGUJEVCU Radnički iz ponora do Lige šampiona!

22:05 | 15-09-2024

Ostali sportovi 0

Kakva utakmica i kakav preokret

Radnički

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca plasirali su se u Ligu šampiona.

Tim Uroša Stevanovića je dobio i treću utakmicu na kvalifikacionom turniru čiji je domaćin i tako će biti deo evropske elite.

Radnički je u poslednjem meču pobedio sedmostrukog prvaka Evrope, zagrebačku Mladost sa 9:8, posle nestvarnog preokreta u trećoj i četvrtoj četvrtini.

Mladost je mnogo bolje otvorila utakmicu. Domaći tim se mučio u napadu i nikako nije uspeo da pronađe svoj ritam, pa su gosti posle prve četvrtine vodili sa 2:0. Ni u drugoj deonici Radnički nije uspevao da pronađe put do gola, a na drugoj strani Mladost stiže do 3:0, a ubrzo i do 4:0.

Konačno, tek u 12. minutu domaćin stiže do prvog gola na meču i to preko Murišića. To ipak nije pokrenulo Kragujevčane, a gosti iz Zagreba su ubrzo poveli sa 5:1.

Radnički je smanjio na 5:2, ali je Mladost postigla dva gola i otišla na plus 5. Drašović je smanjio na 7:3, ali je Vukićević odmah pogodio na drugoj strani i to je zapravo bio poslednji gol tima iz Zagreba na utakmici.

Napad Radničkog je konačno proradio u trećoj četvrtini, a onda je i odbrana počela da funkcioniše i prednost gostiju se polako topila i u pred poslednjih osam minuta je bilo 8:5 za Mladost.

Tada je tim Uroša Stevanovića napravio još jedan čudesan preokret i ponovo nadoknadio tri gola zaostatka, kao i u prvom meču u kvalifikacijama. Nikola Jakšić je pogodio za 9:8 i to je bilo prvo i jedino vođstvo Radničkog na utakmici vredno plasmana u Ligu šampiona.

Srbija će u novoj sezoni elitnog takmičenja imati dva predstavnika. radnički će igrati protiv Ferencvaroša, Jadrana iz Splita i Dinama iz Tbilisija, dok će se Novi Beograd sastati sa Steauom, Hanoverom i Oradeom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

šah
Ostali sportovi

Velika pobeda šahista, remi dama u sedmom kolu

20:59

18 septembar, 2024

Ostali sportovi

U sedmom kolu 45. šahovske Olimpijade u Budimpešti, muška reprezentacija Srbije ostvarila je jednu od najvećih pobeda poslednjih godina - naši momci su potpuno nadigrali selekciju Holandije sa 3:1 u meču gde krajnji rezultat nije realan, trebalo je biti i ubedljivije. Ženska reprezentacija igrala je nerešeno, 2:2, protiv selekcije Irana.

Komentari(0)

Loading