U KONAKU KNEZA MIHAILA Slavna prošlost za bolju budućnost: Izložba o 84 godine velikana iz Kragujevca

07:20 | 09-10-2024

Ostali sportovi 0

Pred posetiocima je svedočanstvo o trudu mnogih generacija boksera koji su ostavili trag na domaćoj i međunarodnoj sceni

Izložba o Bokserskom klubu Radnički

Bogata tradicija i vrhunski rezultati kragujevačkog Bokserskog kluba Radnički, povodom 84 godine uspešnog rada, predstavljeni su izložbom „Zlatni ring Šumadije“, koja je otvorena u Narodnom muzeju Šumadije, u Konaku kneza Mihaila, u Kragujevcu.

Izložba o Bokserskom klubu Radnički Grad Kragujevac
 

Izložba će biti otvorena do 28. oktobra.

- Ovo je samo jedan segment decenijskih uspeha kluba jer titule i medalje je teško nabrojati. Pored podsećanja na uspešnu istoriju, izložbu organizujemo sa namerom da promovišemo ne samo boks, već sport uopšte - rekao je, otvarajući izložbu, Zoran Marinković, predsednik BK Radnički.

Izložba o Bokserskom klubu Radnički Grad Kragujevac
 

Kako je naglasio, poseban doprinos je skulpturama pružio dipl. inž. Miroslav Tomić, nekadašnji bokser, a sada član Upravnog odbora kluba.

- Ova izložba predstavlja svedočanstvo o posvećenosti i trudu mnogih generacija boksera koji su ostavili trag na domaćoj i međunarodnoj sceni. Tradicija boksa u Kragujevcu postoji dugi niz decenija, a ovo je izuzetna prilika da se podsetimo bogate istorije Bokserskog kluba Radnički kao simbola sporta ne samo našeg grada, već i šire. Zbog tradicije i uspeha na koje smo ponosni, Grad Kragujevac planira da na mestu gde sada trenira Radnički uskoro izgradi savremenu salu koja će njegovim članovima omogućiti bolje uslove za trening, a klubu pored slavne prošlosti i perspektivnu budućnost. Nadam se da će radom i rezultatima ovaj klub nastaviti da inspiriše mlade sportiste - rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća Kragujevca za sport.

Izložba o Bokserskom klubu Radnički Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Inače, Radnički je šest puta osvojio titulu šampiona Jugoslavije i jednom Kup. Povodom jubileja, 26. oktobra organizovaće i turnir „Zlatni ring Šumadije“.

Komentari(0)

Loading