METEORSKI USPON Zvezdina fabrika šampiona!

17:01 | 13-10-2024

Ostali sportovi 0

Imamo omladinske šampione države Dimitrija Andrejevića i Ognjena Vučićevića, viceprvakinju Srbije i trećeplasiranu u Evropi Mirjanu Mastilović, kao i dvostrukog pionirskog državnog šampiona Maksima Kovačevića

Crvena zvezda

Bokserski klub Crvena zvezda trenutno je jedan od najorganizovanijih u Srbiji.

Pored odličnih rezultata u seniorskoj konkurenciji crveno-beli s velikim uspehom razvijaju školu boksa koja ima preko 60 polaznika.

Crvena zvezda Crvena zvezda
 

Ideja i strategija razvoja mladih šampiona iz sopstvenih redova nastala je dolaskom novog rukovodstva - predsednika Vladana Miketića, direktora Aleksandra Nikolića i trenera Dejana Slavujevića, s posvećenim članovima Upravnog odbora.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Pored 30 iskusnijih boraca, akcenat je na deci iz pionirskog, iz tog početničkog pogona, što mislimo da je jedino ispravno i dugoročno rešenje. Posle nešto više od dve godine došli smo do toga da imamo omladinske šampione države Dimitrija Andrejevića i Ognjena Vučićevića, viceprvakinju Srbije i trećeplasiranu u Evropi Mirjanu Mastilović, kao i dvostrukog pionirskog državnog prvaka Maksima Kovačevića. Naš cilj je ne samo pravljenje budućih šampiona, već i edukacija dece kroz boks kao ozbiljnu i veoma intelektualnu veštinu. Nastojimo da dete prihvati sport kao deo svakodnevnog života, želimo i u tome uspevamo da smanjimo sve loše spoljašnje uticaje tokom odrastanja, ali  pre svega da se mladi razvijaju zdravo i da poštuje drugove ali i protivnike. Boks je umetnost sa velikom koncentracijom i kondicijom, a ne tuča - kaže trener Dejan Slavujević, koji svakodnevno na „Marakani“ edukuje perspektivne dečake i devojčice.

Crvena zvezda Crvena zvezda
 

 

U ringu ima mesta za sve 

Uzrast polaznika Zvezdine škole je različit, od 10 pa sve do 18 godina. 

- Idealno doba da se počne s treninzima je 10 godina, ali škola boksa nije samo za decu, već i za sve koji vole ovu veštinu, pa smo tu uporedo ubacili i rekreativnu grupu bez obzira na godine i pol.

Crvena zvezda Crvena zvezda
 

Zvezda je od škole boksa odvojila takmičarski pogon, za koji je zadužen Miodrag Radić sa pomoćnikom Rastkom Milosavljevićem.

- U školi boksa polaznici uče osnove kretanja, gard, pravilno izvedene udarce, uz stalni kondicioni i psihofizički napredak. Treninzi su veoma ozbiljni i kombinacija su atletskih, gimnastičkih i rvačkiih delova koji su neophodni za boks. To je sport koji poboljšava opštu psihofizičku kondiciju, jača karakter, ali i smanjuje agresiju kod mladih u realnom životu - kaže Slavujević, čovek koji predano vodi školu boksa u Crvenoj zvezdi, uz pomoć mladih trenera koji se šalju na edukaciju, kao što su Antonije Jeremić, Jovana Marović, Aleksandar Petrović, Dunja Marjanović... Veliko priznanje Zvezdinoj školi boksa je i često gostovanje jednog od najboljih bokserskih trenera Kubanca Horhea Foremete koji je prepoznao rad u našem klubu i jedan drugačiji pristup boksu. Treninzi se održavaju svakog radnog dana na „Marakani“ - kaže Slavujević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading