KUP ŠAMPIONA Fantastično: Bokseri Crvene zvezde treći u Evropi!

20:02 | 18-07-2024

Ostali sportovi 0

Bokseri Crvene zvezde napravili su još jedno istorijsko sportsko ostvarenje, ovog puta na najvećem međunarodnom takmičenju.

Boks

Iz ruskog Krasnodara nam stiže fantastična vest - beogradski crveno-beli su na prvom Kupu šampiona u boksu osvojili treće mesto pobedom u superuzbudljivom meču sa francuskim Monakom (4:3). Naši borci su posle poraza u polufinalu, od finaliste Kubana, uspeli da se uzdignu završne večeri i da Srbiji podare jedan od najvećih uspeha na internacionalnoj klupskoj sceni.

Boks EUBC/BK CRVENA ZVEZDA
 

 

Takmičenje pod ingerencijom Evropske bokserske federacije večeras se završava sudarom dva ruska kluba u kojem se sastaju Dinamo i Kuban.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Fajtere Crvene zvezde u Krasnodaru su predvodili mladi treneri - Milutin Stanković i Rastko Milosavljević.

Ovakav uspeh Crvene zvezde i ne treba mnogo da čudi s obzirom na to da klub sa Marakane, predvođen predsednikom Vladanom Miketićem, godinama unazad ostvaruje ozbiljne rezultate u seniorskoj konkurenciji (prvaci Regionale bokserske lige), dok u mlađim kategorijama preuzima primat nad svim srpskim ekipama.
Što se nastupa na Kupu šampiona u Krasnodaru tiče, zanimljiv je podatak da je srpski šampion imao ogromnu podršku sa tribina. Naime, oko ringa se okupilo 300 vatrenih navijača Spartaka iz Moskve, Zvezdinog bratskog kluba, koji su uz podršku našim bokserima istakli transparente "Kosovo je Srbija" i "Nema predaje"!
Boks EUBC/BK CRVENA ZVEZDA
 

 

Kako saznajemo iz dobro obaveštenih izvora bliskih Evropskoj bokserskoj federaciji, čelnici EUBC ozbiljno razmatraju mogućnost da drugi turnir Kupa šampiona dodele baš Crvenoj zvezdi koja je nedavno, na Kalemegdanu, u saradnji sa Bokserskim savezom Srbije, upriličila nezaboravni spektakl u meču sa grčkim Olimpijakosom. Uostalom EUBC je tada i javno izrazio podršku i zahvalnost beogradskim crveno-belima na promociji boksa.

Boks EUBC/BK CRVENA ZVEZDA
 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading