OLIMPIJSKE IGRE (ZA SADA) SAMO SAN Amerikanci razbili Srbiju i udaljili odbojkaše od plasmana u Pariz, šanse minimalne

10:31 | 07-10-2023

Ostali sportovi 0

Srbija je izgubila od Amerike, plasman na Olimpijske igre je ugrožen

Igor Kolaković
EPA-EFE/LORIS CERQUIGLINI

Odbojkaši Srbije gotovo izvesno neće biti na Olimpijskim igrama sledeće godine. Porazi na kvalifikacionom turniru od Turske i Japana bili su jasan znak da tim iz Tokija neće uspeti da prođe dalje, a onda su to potvrdili i Amerikanci koji su se poigravali sa našim timom - 25:19, 25:18, 25:17. 

Izabranici Igora Kolakovića imaju još jedan način da se kvalifikuju, mada deluje da je taj put još teži od ovog kvalifikacionog turnira. U junu naredne godine još pet učesnika biće određeno preko svetske rang liste. Prednost će imati kontinenti koji tada ne budu imali kvalifikovane reprezentacije i tada će se napraviti lista sa najboljim timovima, na njoj "orlovi" moraju da budu među pet najboljih. Za Pariz će morati mnogo, mnogo bolje da se pokažu u Ligi nacija. 

TEŽAK PORAZ ZA "ORLOVE" Olimpijske igre sve dalje

o se meča tiče srpski tim ni u jednom momentu nije bio blizu. U prvom setu se držao do rezultata 11:11, u drugom je sve prelomljeno pri rezultatu 14:12, a u trećem je odmah bilo 8:2 i jasan znak kako će se meč završiti. Do kraja turnira Srbija ima još jedan meč, protiv Slovenije, dok su Amerikanci obezbedili prolaz na Olimpijadu.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading