RAT U IZRAELU STOPIRAO SPORT Strancima dozvoljeno da napuste zemlju, klubovi ne mogu da pređu granicu

08:02 | 08-10-2023

Ostali sportovi 0

Napeta situacija, odgovora za sada malo

Izrael
EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Dan nakon povratka košarkaša Partizana iz Izraela svet su potresle slike sa ulica kako Tel Aviva, tako i ostalih mesta širom te države. Raketni napad Hamasa na brojne gradove, veliki broj žrtava i povređenih, i situacija koja nije baš obećavajuća paralisali su dešavanja, pa tako i ona sportska.

Svi događaji takve vrste su prekinuti, klubovi ne znaju da li će moći da ispune svoje obaveze u Evropi jer im je trenutno zabranjeno da napuštaju zemlju, dok je strancima dozvoljeno da odu makar dok traje ovakva situacija. Neki su to već i učinili. 

IMATE DOZVOLU, BEŽITE IZ IZRAELA Klub pustio strance, svi sportski događaji u zemlji otkazani

Aerodromi su u ovom momentu zatvoreni, dok su putevi širom Izraele pod blokadama, pa je faktički nemoguće organizovati bilo kakvu sportsku manifestaciju, a to ne bi bilo ni prikladno ni bezbedno u ovom momentu.

Fudbalski klubovi nemaju obaveze makar tokom narednih desetak dana, međutim učesnici u košarkaškim takmičenjima to sigurno neće moći da učine na tlu svoje zemlje. Makabi i Hapoel iz Tel Aviva, baš kao i Hapoel Jerusalim već za nekoliko dana očekuju obaveze u Evroligi, Evrokupu i FIBA Ligi šampiona, domaćinstva za pojedine ekipe će biti zamenjene, ali se postavlja i dodatno pitanje, šta će biti sa strancima koji su odlučili  da odu? I da li će timovima biti dozvoljeno da otputuju na duele. 

Nedoumica je mnogo, odgovora za sada malo, a svima ostaje na raspolaganju samo puko praćenje čitave situacije.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading