SPEKTAKL U RIJADU Sudije spasile Fjurija, umalo da se dogodi jedna od najvećih senzacija u boksu

08:25 | 29-10-2023

Ostali sportovi 0

Stiče se utisak da je Enganu bio bolji

boks
Printscreen

Britanski bokser Tajson Fjuri pobedio je nekadašnjeg UFC šampiona Frensisa Enganua podeljenom sudijskom odlukom u spektaklu održanom u Rijadu! 

Činilo se da je Enganu blizu pobede i jedne od najvećih senzacija u istoriji boksa, ali su na kraju dvojica sudija glasala u korist Fjurija koji je bio na ivici prvog poraza posle 16 godina. 

Sudije su ovako glasale: 95-94 za Enganua, 96-93 za Fjurija i 95-94 za Fjurija. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Fjuri je dobro počeo i dva puta je zatresao Engaua u prvoj rundi, ali je u drugoj i on sam završio krvav posle posekotine iznad levog oka. U trećoj ga je Enganu patosirao i izledalo je da će mu to doneti pobedu.

BRAVO, MAJSTORE Srpski bokser razbio Albanca i osvojio zlato u Rumuniji

Posrnuo je Fjuri i u četvrtoj, izjednačenoj rundi, da bi u petoj u finišu zadao nekoliko jakih udaraca rivalu. Verovatno ni sam nije mislio da če Kamrunac ostati u igru posle šest rundi, pogotovo što mu je ovo bio debi kao bokseru, da bi u nastavku videli nekoliko dobrih udaraca sa obe strane. 

Fjuri jeste delovao svežije na kraju. Međutim, tim Enganua je bio ubeđen da on dobija. Na kraju, čuli smo i zvižduke dok je Fjuri proglašavan za pobednika meča za koji baš i nismo sigurni da je završen pravedno.

- Ovo definitivno nije bilo u scenariju. Enganu je mnogo bolji bokser nego što smo svi mislili da će biti - rekao je Fjuri na kraju meča.

Meč između Fjurija i Enganua privukao je veliki broj bivših i sadašnjih sportista, među kojima su Kristijano Ronaldo, Luis Figo, Rio Ferdinand, Luis Nazario de Lima Ronaldo, Izrael Adesanja, Majk Tajson, Ivander Holifild... 

BONUS VIDEO: 

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading